Компот з агрусу на зиму на 3-х літрову банку – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачний компот з агрусу і яблук на зиму

Хочете запастися на зиму смачним і корисним домашнім напоєм, який має ніжний, яблучно — ягідний аромат і дуже приємний, кисло-солодкий смак? Тоді зробіть по нашому простому рецепту компот з агрусу і яблук. Часу така робота забирає зовсім небагато, а результат вас приємно здивує! Рецепт дається на одну трилітрову банку.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 200 гр.
  • Яблука – 3-4 шт.
  • Цукор – 1-1,5 ст.
  • Вода – скільки увійде в 3-х літрову банку.

Процес приготування:

  • Банки і кришки вимийте з миючим засобом або з содою, потім стерилізуйте банки в духовці або над парою, а кришки прокип’ятіть 5-7 хвилин.
  • Яблука для компоту відбирайте без гнилі і червоточин. Вимийте їх, розріжте на 2 або на 4 частини, видаліть кісточки і серцевини.
  • Яблука викладіть на дно банок.
  • Агрус також добре промийте; хвостики можна не зрізати – на відміну від варення, в компоті вони не заважають.
  • Відцідіть ягоди на друшляк, засипте поверх яблук.
  • Далі всипте в банку 1-1,5 склянки цукру, залийте до верху окропом.
  • Під кришками наполягайте банки 15-20 хвилин, щоб їх вміст добре пропарилось.
  • Злийте сироп в каструлю через кришку-ситечко, закип’ятити і знову залийте в банки.
  • Вдруге дайте гарячого сиропу пропарити вміст банок чверть години.
  • Знову злийте сироп в каструлю, доведіть до кипіння і залийте назад у банки.
  • На цей раз загорніть банки на зиму, переверніть догори дном і укутайте чим-то теплою.
  • Коли банки повністю охолонуть, виносьте їх на тривале зберігання в прохолодне приміщення.
  • Приємного апетиту!