Компот з агрусу на зиму на 3-х літрову банку – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Компот з агрусу з червоною смородиною на 3-х літрову банку
Компот з агрусу з червоною смородиною стане смачним і корисним напоєм, який зовсім не важко заготовити на зиму, скориставшись нашим рецептом. Самий трудомісткий процес тут – це збір ягід і видалення сміття і гілочок. Однак варто помучитися, щоб через кілька місяців насолоджуватися відмінною компотом!
Інгредієнти:
Аґрус – 300 гр.
Смородина червона – 300 гр.
Цукор – 1,5-2 ст.
Вода – скільки увійде в банку.
Процес приготування:
Банки з кришками промийте, банки стерилізуйте над парою або в духовці, а кришки в чистій воді прокип’ятіть не менше 5 хвилин.
Ягоди переберіть, видаліть сміття і гілочки (хвостики з агрусу, якщо вони короткі, можна не зрізати).
Ягоди добре промийте під проточною водою, відцідіть через друшляк.
Далі всипте ягідне асорті у трилітрові банки і додайте за смаком цукор. Так як червона смородина від природи багата вітаміном С і тому кисла, цукру можна додавати не менше 1,5-2 склянок на три літри компоту.
Залийте ягоди окропом до верху банки, банки прикрийте кришками.
Дайте банкам постояти чверть години, потім зливайте сироп в каструлю і доведіть його до кипіння.
Нехай банки знову постоять не менше чверті години, а ягоди в них пропарити.
Знову злийте сироп в каструлю, доведіть до кипіння і залийте назад у банки.
Банки щільно укупорьте кришками, переверніть догори дном і дайте їм охолонути під теплим пледом.
Потім ховайте ваші компоти на тривале зберігання в темне, прохолодне приміщення.