Компот з агрусу на зиму на 3-х літрову банку – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Компот «Мохіто» з агрусу з апельсином

Якщо вам подобається дещо незвичний компот з агрусу з м’ятою під назвою “мохіто”, тоді приготуйте його з додаванням апельсина. Крім м’яти в мохіто можна додати і мелісу. Такий напій особливо приємно освіжає і тонізує в спеку, але і взимку він точно не буде зайвим на вашому столі.

Інгредієнти:

  • Вода – скільки увійде в банку.
  • Аґрус – 500 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • М’ята – 3 гілочки.
  • Меліса лимонна – 1 гілочка.

Процес приготування:

  • Банки і кришки вимийте, стерилізуйте банки, кришки прокип’ятіть 5 хвилин.
  • Апельсин без шкірки, наріжте на тонкі часточки, видаліть кісточки, тому що вони, як і шкірка, додадуть мохіто непотрібну гіркоту.
  • Агрус переберіть від сміття, вимийте під проточною водою і дайте воді стекти через друшляк.
  • На дно банок викладіть аґрус, зверху – скибочки апельсина.
  • Мелісу і м’яту гарненько промийте, обдайте окропом і викладіть в банки.
  • Залийте компот мохіто до верху банок окропом, прикрийте кришкою, потім дайте банкам постояти 15-20 хвилин.
  • Далі злийте воду в каструлю, додайте цукор, доведіть сироп до кипіння.
  • Коли цукор розчиниться, залийте в банки киплячий сироп, дайте мохіто постояти під кришкою ще 15-20 хвилин.
  • Знову злийте сироп з банок в каструлю, доведіть до кипіння, поверніть сироп у банки, доливаючи під самий верх шийок.
  • Загвинтіть банки або закупорьте за допомогою ключа на зиму, переверніть на кришки, дайте їм повністю охолонути під пледом.
  • Зберігайте мохіто з апельсином і аґрусом у темному, прохолодному приміщенні.
  • Приємного апетиту!