Компот з агрусу на зиму на 3-х літрову банку – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний компот з агрусу з чорною смородиною на зиму

З додаванням чорної смородини компот з агрусу, заготовлений на зиму, стане набагато смачніше, тому що смородина віддасть йому свій насичений смак і аромат. Навіть у розведеному вигляді такий компот буде мати густий винно-рубіновий відтінок, що, погодьтеся, дуже красиво!

Інгредієнти:

  • Аґрус – 300 гр.
  • Смородина чорна – 300 гр.
  • Цукор – 1-2 ст.
  • Вода – скільки увійде в банку.

Процес приготування:

  • Відокремте ягоди від сміття, видаляти і всі гілочки. Потім добре промийте смородину і агрус під струменем проточної води, дайте воді стекти через друшляк.
  • В стерилізовані банки викладайте ягідне асорті, засипте туди ж цукор. Якщо ягоди дуже кислі, цукру додайте більше.
  • Залийте ягоди під горлечка банок гарячою водою, дайте їм постояти 15 хвилин під кришкою.
  • Потім злийте сироп в каструлю, закип’ятити; знову залийте гарячим сиропом ягоди під горлечка банок.
  • Знову почекайте 15-20 хвилин, злийте в каструлю сироп і закип’ятіть його.
  • Киплячим сиропом залийте банки під горлечка, стерилізованими кришками загорніть банки на зиму.
  • Переверніть банки з компотом догори дном, закутайте їх чимось теплим, дайте повністю охолонути.
  • Закачування зберігайте в темному, прохолодному приміщенні.
  • Приємного апетиту!