Компот з агрусу на зиму на 3-х літрову банку – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Простий і смачний компот з агрусу з чорною смородиною на зиму
З додаванням чорної смородини компот з агрусу, заготовлений на зиму, стане набагато смачніше, тому що смородина віддасть йому свій насичений смак і аромат. Навіть у розведеному вигляді такий компот буде мати густий винно-рубіновий відтінок, що, погодьтеся, дуже красиво!
Інгредієнти:
Аґрус – 300 гр.
Смородина чорна – 300 гр.
Цукор – 1-2 ст.
Вода – скільки увійде в банку.
Процес приготування:
Відокремте ягоди від сміття, видаляти і всі гілочки. Потім добре промийте смородину і агрус під струменем проточної води, дайте воді стекти через друшляк.
В стерилізовані банки викладайте ягідне асорті, засипте туди ж цукор. Якщо ягоди дуже кислі, цукру додайте більше.
Залийте ягоди під горлечка банок гарячою водою, дайте їм постояти 15 хвилин під кришкою.
Потім злийте сироп в каструлю, закип’ятити; знову залийте гарячим сиропом ягоди під горлечка банок.
Знову почекайте 15-20 хвилин, злийте в каструлю сироп і закип’ятіть його.
Киплячим сиропом залийте банки під горлечка, стерилізованими кришками загорніть банки на зиму.
Переверніть банки з компотом догори дном, закутайте їх чимось теплим, дайте повністю охолонути.
Закачування зберігайте в темному, прохолодному приміщенні.