Компот з агрусу на зиму на 3-х літрову банку – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Смачний компот з агрусу і абрикосів на зиму
Абрикоси – це солодкі, чудово пахнуть південні фрукти, з якими звичайний компот з агрусу буде ще смачніше! Проте врахуйте, що, закочуючи компоти з косточковыми плодами без видалення кісточок їх потрібно випити протягом двох років, щоб виключити ймовірність отруєння.
Інгредієнти:
Аґрус – 250 гр.
Абрикоси – 250-300 гр.
Цукор – 1,5 ст.
Вода – скільки увійде в банку.
Процес приготування:
Промийте банки, стерилізуйте в духовій шафі або над парою.
Кришки вимийте зі засобом, придатним для миття посуду, а потім кип’ятіть протягом 5 хвилин.
Агрус переберіть від сміття, добре промийте, дайте воді стекти через друшляк. Хвостики не видаляйте – це зайва робота, тому що в компоті вони нікому не заважають.
Абрикоси добре промийте, кісточки можна видалити або ж залишити плоди цілими.
Засинайте абрикоси аґрусом і заливайте банки окропом доверху.
Прикрийте банки чистими кришками і залиште настоятися 15-20 хвилин.
Далі воду злити в каструлю (використовуйте кришки-ситечка), додайте у воду цукор, доведіть сироп до кипіння і повного розчинення цукру.
Киплячим сиропом залийте банки з ягодами, дайте їм знову постояти не менше 15 хвилин.
Знову злийте сироп в каструлю, закип’ятити його і закатайте банки на зиму щільно і герметично.
Остуживайте банки, поставивши їх догори дном і обгорнувши пледом.
Холодні банки зберігайте в темному, прохолодному приміщенні.