Класичний суп харчо – 10 покрокових рецептів з фото
Покроковий рецепт класичного харчо в мультиварці
У відсутності вільного часу або зайвої посуду на допомогу завжди приходить мультиварка, за допомогою якої можна приготувати навіть прекрасний харчо. Дотримуйтесь наведених нижче інструкцій і у вас вийде чудовий суп, гідні найвищих похвал.
Інгредієнти:
Яловичина – 400 гр.
Помідори – 1-2 шт.
Перець болгарський – 1-2 шт.
Горіхи волоські – 60 гр.
Ткемалі (соус) – 40 гр.
Часник – 1-2 зубчики
Мелений перець – 1 / 3 ч. л.
Рис пропарений – 1/3 ст.
Морква – ½ шт.
Цибуля ріпчаста – ½ цибулини
Томатна паста – 3-4 ст. л.
Кінза – 2-3 листочка
Хмелі-сунелі – щіпка
Сіль – за смаком
Процес приготування:
Спочатку підготуйте всі інгредієнти, які вам знадобляться при варінні супу. Обов’язково беріть свіжу, а не морожену яловичину. М’ясо повинно бути красивого кольору, приємно пахнути і, якщо на нього натиснути пальцем, вм’ятина повинна відразу ж розгладжуватися.
Овочі ретельно промийте в проточній воді, а після цього подрібніть їх ножем. Морква, помідори і болгарський перець наріжте маленькими кубиками, а цибулю, часник і кинзу порубаєте ножем як можна дрібніше.
Поставте чашу мультиварки в прилад і наберіть в неї пару ложок олії. Коли масло трохи розігріється в режимі «Смаження овочів» відправте в чашу овочі і обсмажуйте їх до тих пір, поки вони не придбають золотистий відтінок.
Свіжі волоські горіхи без шкарлупи натріть на дрібній тертці або подрібніть за допомогою кавомолки, спеціального подрібнювача або ступки.
Яловичину ретельно вимийте і відправте нарізане м’ясо в чашу з овочами, вимкнувши режим обсмажування. Долийте в каструлю воду і включіть режим «Суп/кип’ятіння» на півтори години. Коли суп закипить, мультиварка почне відлік часу.
У киплячий бульйон відправте вимитий рис і продовжуйте варити харчо до тих пір, поки рис не буде майже повністю готовий.
На цьому етапі пора додати в харчо соус «Ткемалі», томатну пасту і волоські горіхи. Все добре перемішайте, посоліть і введіть в суп кінзу з часником. В останню чергу додайте в каструлю хмелі-сунелі і мелений перець. Варіть суп до того моменту, поки мультиварка не подасть сигнал про закінчення роботи режиму.
Готовий суп розлийте по тарілках; він повинен бути дуже густим і наваристим. Для краси присипте кожну порцію супу січеною зеленню і подавайте до столу!