Класичний суп харчо – 10 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт класичного харчо в мультиварці

 

У відсутності вільного часу або зайвої посуду на допомогу завжди приходить мультиварка, за допомогою якої можна приготувати навіть прекрасний харчо. Дотримуйтесь наведених нижче інструкцій і у вас вийде чудовий суп, гідні найвищих похвал.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Перець болгарський – 1-2 шт.
  • Горіхи волоські – 60 гр.
  • Ткемалі (соус) – 40 гр.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Мелений перець – 1 / 3 ч. л.
  • Рис пропарений – 1/3 ст.
  • Морква – ½ шт.
  • Цибуля ріпчаста – ½ цибулини
  • Томатна паста – 3-4 ст. л.
  • Кінза – 2-3 листочка
  • Хмелі-сунелі – щіпка
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

  • Спочатку підготуйте всі інгредієнти, які вам знадобляться при варінні супу. Обов’язково беріть свіжу, а не морожену яловичину. М’ясо повинно бути красивого кольору, приємно пахнути і, якщо на нього натиснути пальцем, вм’ятина повинна відразу ж розгладжуватися.
  • Овочі ретельно промийте в проточній воді, а після цього подрібніть їх ножем. Морква, помідори і болгарський перець наріжте маленькими кубиками, а цибулю, часник і кинзу порубаєте ножем як можна дрібніше.
  • Поставте чашу мультиварки в прилад і наберіть в неї пару ложок олії. Коли масло трохи розігріється в режимі «Смаження овочів» відправте в чашу овочі і обсмажуйте їх до тих пір, поки вони не придбають золотистий відтінок.
  • Свіжі волоські горіхи без шкарлупи натріть на дрібній тертці або подрібніть за допомогою кавомолки, спеціального подрібнювача або ступки.
  • Яловичину ретельно вимийте і відправте нарізане м’ясо в чашу з овочами, вимкнувши режим обсмажування. Долийте в каструлю воду і включіть режим «Суп/кип’ятіння» на півтори години. Коли суп закипить, мультиварка почне відлік часу.
  • У киплячий бульйон відправте вимитий рис і продовжуйте варити харчо до тих пір, поки рис не буде майже повністю готовий.
  • На цьому етапі пора додати в харчо соус «Ткемалі», томатну пасту і волоські горіхи. Все добре перемішайте, посоліть і введіть в суп кінзу з часником. В останню чергу додайте в каструлю хмелі-сунелі і мелений перець. Варіть суп до того моменту, поки мультиварка не подасть сигнал про закінчення роботи режиму.
  • Готовий суп розлийте по тарілках; він повинен бути дуже густим і наваристим. Для краси присипте кожну порцію супу січеною зеленню і подавайте до столу!