Класичний суп харчо – 10 покрокових рецептів з фото
Простий рецепт приготування харчо з томатною пастою
Якщо ви любите не надто густий суп, то цілком можете спробувати приготувати харчо з томатною пастою без зайвих овочів у складі. За рахунок великої кількості м’яса в супі, харчо в будь-якому випадку буде наваристим і ситним.
Інгредієнти:
М’ясо (будь-яке) – 600 гр.
Рис – 1/3 ст.
Часник – 1 головка
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Томатна паста – 3 ст. л.
Сіль – за смаком
Мелений перець – за смаком
Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
Кінза – 1/3 пучка
Процес приготування:
М’ясо ретельно промийте в проточній воді і поставте його отвариваться до повної готовності. Курка буде готова через 30-40 хвилин, а от баранина або яловичина – через 1-1,5 години. Якщо у вас не дуже багато вільного часу, то ставте бульйон готуватися заздалегідь.
Заправку для супу потрібно готувати в сотейнику; для цього очистіть цибулю, часник і моркву все гарненько подрібніть. У сотейник наберіть рослинне масло і обсмажте овочі в ньому, поки цибуля не стане прозорим. Не забувайте перемішувати суміш і не давайте їй пригоріти.
Наріжте кінзу і іншу зелень, якщо хочете, а потім додайте все це в сотейник з заправкою. Томатну пасту злегка розведіть водою, буквально до стану кашки і покладіть в сотейник. Гарненько перемішайте заправку і тушкуйте під кришкою на дуже повільному вогні.
Коли м’ясо в бульйоні буде готове, його потрібно вийняти з бульйону і нарізати на шматочки. Бульйон ж слід процідити за допомогою сита, а потім вилити його назад в каструлю. Після цього необхідно додати ретельно промитий рис у бульйон, а також всипати сіль і спеції, повернути м’ясо.
У суп викладіть заправку з сотейника, ретельно перемішайте харчо і варіть близько десяти хвилин, давши супу знову закипіти. Готовий суп накрийте кришкою і дайте йому настоятися перед подачею.