Класичний суп харчо – 10 покрокових рецептів з фото
Класичний рецепт супу харчо по-грузинськи
Цей рецепт можна вважати класикою грузинської кухні. За допомогою цієї інструкції можна приготувати справжнє автентичне блюдо і опинитися на деякий час у теплій сонячній Грузії. Деякі інгредієнти для цього рецепту не так легко знайти, але воно того варто.
Інгредієнти:
Яловичина – 600 гр.
Вода чиста – 3 л.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 2 головки
Аджика – 1,5-2 ст. л.
Томатна паста – 5 ст. л.
Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
Мелений коріандр – 1 ч. л.
Шафран – щіпка
Кінза – 2 гілочки
Петрушка – 1-2 гілочки
Копчена сіль – за смаком
Рисова крупа – 6 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати справжній грузинський харчо, потрібно насамперед вибрати найсвіжішу яловичину і гарненько відварити до повної готовності. Варитися яловичина буде годину-півтора, тому промийте і поставте отвариваться м’ясо заздалегідь.
Цибулю і часник очистіть і дрібно порубаєте. Потім наберіть в сотейник деяку кількість масла і відправте їх тушкуватися, щоб цибуля і часник не змінювали колір і не пригоріли.
Потім промийте і наріжте дрібніші кінзу. Разом з аджикою додайте кінзу в сотейник з часником і цибулею, трохи протушкувати суміш (близько 3-5 хвилин) після чого продовжуйте пасерувати заправку з відкритою кришкою. Вогонь повинен бути невеликою, щоб заправка не пригоріла. Обов’язково перемішуйте суміш лопаткою.
Коли яловичина приготується, вийміть м’ясо з бульйону і відкладіть. Бульйон процідіть і вилийте назад в каструлю. Яловичину наріжте і поверніть в бульйон, а також додайте в суп готову заправку.
Останнім кроком додайте в суп сіль, шафран, коріандр і хмелі-сунелі, а також всипте ретельно промитий рис. Після додавання рису варіть суп ще хвилин десять після закипання і потім вимикайте вогонь. Перед подачею дайте супу настоятися 5-10 хвилин.