Класичний суп харчо – 10 покрокових рецептів з фото

Класичний рецепт супу харчо по-грузинськи

Цей рецепт можна вважати класикою грузинської кухні. За допомогою цієї інструкції можна приготувати справжнє автентичне блюдо і опинитися на деякий час у теплій сонячній Грузії. Деякі інгредієнти для цього рецепту не так легко знайти, але воно того варто.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 гр.
  • Вода чиста – 3 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Аджика – 1,5-2 ст. л.
  • Томатна паста – 5 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
  • Мелений коріандр – 1 ч. л.
  • Шафран – щіпка
  • Кінза – 2 гілочки
  • Петрушка – 1-2 гілочки
  • Копчена сіль – за смаком
  • Рисова крупа – 6 ст. л.

Процес приготування:

  • Для того щоб приготувати справжній грузинський харчо, потрібно насамперед вибрати найсвіжішу яловичину і гарненько відварити до повної готовності. Варитися яловичина буде годину-півтора, тому промийте і поставте отвариваться м’ясо заздалегідь.
  • Цибулю і часник очистіть і дрібно порубаєте. Потім наберіть в сотейник деяку кількість масла і відправте їх тушкуватися, щоб цибуля і часник не змінювали колір і не пригоріли.
  • Потім промийте і наріжте дрібніші кінзу. Разом з аджикою додайте кінзу в сотейник з часником і цибулею, трохи протушкувати суміш (близько 3-5 хвилин) після чого продовжуйте пасерувати заправку з відкритою кришкою. Вогонь повинен бути невеликою, щоб заправка не пригоріла. Обов’язково перемішуйте суміш лопаткою.
  • Коли яловичина приготується, вийміть м’ясо з бульйону і відкладіть. Бульйон процідіть і вилийте назад в каструлю. Яловичину наріжте і поверніть в бульйон, а також додайте в суп готову заправку.
  • Останнім кроком додайте в суп сіль, шафран, коріандр і хмелі-сунелі, а також всипте ретельно промитий рис. Після додавання рису варіть суп ще хвилин десять після закипання і потім вимикайте вогонь. Перед подачею дайте супу настоятися 5-10 хвилин.