Класичний суп харчо – 10 покрокових рецептів з фото

Смачний рецепт харчо з баранини

Харчо з баранини вважається класичним, наваристим і дуже жирним і ситним супом. Заради різноманітності спробуйте приготувати харчо з баранини, щоб оцінити різницю в смаку харчо з баранини і іншим м’ясом.

Інгредієнти:

  • Баранина – 350 гр.
  • Рис пропарений – 1/3 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець солодкий – 1-2 шт.
  • Часник – 1-3 зубчики
  • Соус «Ткемалі» — за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Хмелі-сунелі – ½ ч. л.
  • Томатна паста – 1-2 ст. л.

Процес приготування:

  • Баранину вимийте і відправте в каструлю з чистою питною водою, щоб відварити м’ясо до готовності й зробити бульйон для супу.
  • Поки готується м’ясо, підготуйте овочі для харчо. Для цього вам потрібно очистити і подрібнити цибулю з морквою; можете натерти моркву на тертці або нарізати соломкою. Цибулю дрібно наріжте ножем. Перці очистіть і наріжте маленькими кубиками або соломкою, а помідори поки не чіпайте.
  • На сковороді розігрійте трохи олії і відправте туди цибулю, моркву і перець для обсмажування. Намагайтеся домогтися золотистого кольору овочів, регулярно перемішуючи суміш.
  • Томати злегка надріжте і обшпарте окропом, після чого зніміть з них шкірку і відправте плоди в блендер разом з томатною пастою. Збийте помідори до однорідної кашки.
  • У каструлю з бараниною додайте ретельно промитий рис і варіть бульйон до готовності рису. До цього часу повинні бути готові овочі в сковороді, тому додайте туди часник і томатний соус, перемішайте.
  • Продовжуйте тушкувати заправку в сковороді до готовності і легкого загустіння, після чого покладіть в ємність з соусом хмелі-сунелі, соус «Ткемалі» і сіль. Перемішайте соус і тушкуйте ще близько п’яти хвилин.
  • Коли заправка з овочів і томатного соусу буде готова, додати в суп і ретельно перемішайте його. Потім сполосніть під проточною водою зелень і дрібне її порубаєте. Покладіть зелень у каструлю з харчо з баранини і вимкніть вогонь. Дайте супу настоятися хоча б півгодини перед подачею на стіл.