Класичний суп харчо – 10 покрокових рецептів з фото
Дуже смачний суп харчо з волоськими горіхами
Харчо з волоськими горіхами – це дуже смачний суп з незвичайним смаком і ароматом. Спосіб приготування цього супу не надто відрізняється від класичного способу, проте смак просто вражає своїм різноманіттям.
Інгредієнти:
Яловичина або баранина – 500 гр.
Рис – 1/3 ст.
Помідори – 4-5 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Волоські горіхи – жменя
Часник – 3-4 зубчики
Кінза – за смаком
Сіль – за смаком
Мелений перець – за смаком
Хмелі-сунелі – ½ ст. л.
Процес приготування:
М’ясо потрібно ретельно вимити, а потім відварити до повної готовності протягом години чи півтори, в залежності від м’яса.
Поки м’ясо в бульйоні доходить до готовності, очистіть цибулю і часник, а потім подрібніть їх якомога менше. У сковороді або сотейнику нагрійте трохи рослинного масла і відправте цибулю з часником пассироваться на повільному вогні.
Томати позбавте від шкірки (для цього обдайте їх окропом) і потім дрібно наріжте або збийте в блендері. Томати, збиті в блендері, вилийте в сковороду з цибулею і часником, гарненько перемішайте і тушкуйте, прикривши кришкою.
Кінзу дрібно наріжте, а також за допомогою ступки або подрібнювача для горіхів подрібніть волоські горішки. Обидва інгредієнта покладіть в сотейник з заправкою, а в цей час вийміть з бульйону м’ясо і покладіть на його місце рис.
Коли рис буде майже готовий, поверніть в бульйон нарізане м’ясо, а потім влийте заправку з сотейника. Додайте сіль, хмелі-сунелі і мелений перець. Добре перемішайте суп і проваріть його ще близько десяти хвилин.
Перед тим як подавати харчо до столу, дайте супу настоятися протягом п’яти хвилин під кришкою на плиті. Подавайте харчо в глибоких піалах, присипавши кожну порцію свіжої зеленню.