Класичний суп харчо – 10 покрокових рецептів з фото

Дуже смачний суп харчо з волоськими горіхами

 

Харчо з волоськими горіхами – це дуже смачний суп з незвичайним смаком і ароматом. Спосіб приготування цього супу не надто відрізняється від класичного способу, проте смак просто вражає своїм різноманіттям.

Інгредієнти:

  • Яловичина або баранина – 500 гр.
  • Рис – 1/3 ст.
  • Помідори – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Волоські горіхи – жменя
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Кінза – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Мелений перець – за смаком
  • Хмелі-сунелі – ½ ст. л.

Процес приготування:

  • М’ясо потрібно ретельно вимити, а потім відварити до повної готовності протягом години чи півтори, в залежності від м’яса.
  • Поки м’ясо в бульйоні доходить до готовності, очистіть цибулю і часник, а потім подрібніть їх якомога менше. У сковороді або сотейнику нагрійте трохи рослинного масла і відправте цибулю з часником пассироваться на повільному вогні.
  • Томати позбавте від шкірки (для цього обдайте їх окропом) і потім дрібно наріжте або збийте в блендері. Томати, збиті в блендері, вилийте в сковороду з цибулею і часником, гарненько перемішайте і тушкуйте, прикривши кришкою.
  • Кінзу дрібно наріжте, а також за допомогою ступки або подрібнювача для горіхів подрібніть волоські горішки. Обидва інгредієнта покладіть в сотейник з заправкою, а в цей час вийміть з бульйону м’ясо і покладіть на його місце рис.
  • Коли рис буде майже готовий, поверніть в бульйон нарізане м’ясо, а потім влийте заправку з сотейника. Додайте сіль, хмелі-сунелі і мелений перець. Добре перемішайте суп і проваріть його ще близько десяти хвилин.
  • Перед тим як подавати харчо до столу, дайте супу настоятися протягом п’яти хвилин під кришкою на плиті. Подавайте харчо в глибоких піалах, присипавши кожну порцію свіжої зеленню.
  • Приємного апетиту!