Класичний суп харчо – 10 покрокових рецептів з фото
Простий і смачний суп харчо з перловкою
Апетитний харчо можна готувати не тільки з рисом, але і з перловкою. Суп вийде дуже смачним і ситним. Якщо ви не любите рис або він у вас раптово закінчився, цілком допустимо замінити його перловою крупою.
Інгредієнти:
Курячі крила і гомілки – 400 гр.
Перлова крупа – 1/3 ст.
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Томати – 3 шт.
Перець солодкий – 1-2 шт.
Часник – 1-3 зубчики
Сіль – за смаком
Хмелі-сунелі – ½ ч. л.
Перець мелений – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати апетитний харчо з курячого м’яса візьміть свіжі шматочки курки і гарненько промийте їх. Після цього покладіть крила і гомілки зі шкірою в каструлю і наберіть туди ж чисту питну воду. Поставте ємність на вогонь і почніть займатися заправкою.
Поки вариться курка для харчо, візьміть цибулю з морквою, томати і перець і ретельно вимийте овочі. Потім очистіть моркву і цибулю, у перців видалити нутрощі (насіння і перегородки), можете зняти шкірку з помідорів. Всі овочі наріжте соломкою або кубиками – на ваш розсуд.
У сковороді розігрійте помірна кількість масла і відправте туди всі овочі разом, щоб вони злегка обжарились і потушились. На цьому ж етапі додайте заправку для харчо спеції і сіль.
Поки готується заправка, а курка вже розварилася і м’ясо добре відстає від кісток, вийміть м’ясо з каструлі і відкладіть в тарілку. На місце м’яса висипте ретельно вимиту перлову крупу і варіть до готовності. Якщо ви заздалегідь замочіть перловку, то вона буде варитися значно краще і швидше.
Коли заправка для харчо і перлова крупа в каструлі будуть готові, потрібно зібрати суп. М’ясо наріжте подрібніше, а потім покладіть його назад в каструлю з бульйоном з перловкою. Потім акуратно викладіть заправку в суп. Часник пропустити через часниковий прес і додайте в каструлю з харчо, поле чого проварити суп хвилин 5-7 і вимикайте вогонь.