Класичний суп харчо – 10 покрокових рецептів з фото

Харчо з яловичини з рисом і картоплею

Харчо з картоплею виходить більш ситним, ніж суп за класичним рецептом. Якщо ви ніколи не готували харчо з картоплею, обов’язково спробуйте цей рецепт. Суп вийде дуже густим і апетитним.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Рис – 1/3 ст.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1-2 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Морква – ½ шт.
  • Цибуля – ½ головки
  • Кінза – 1 гілочка
  • Сіль – за смаком
  • Хмелі-сунелі – за смаком
  • Мелений перець – за смаком

Процес приготування:

  • Підготуйте всі інгредієнти, які вам будуть потрібні для приготування харчо. Візьміть гарну картоплю і свіже м’ясо, не заморожене. Рис беріть обов’язково пропарений.
  • Картопля очистіть від шкірки, а потім промийте під проточною водою і наріжте шматочками середнього розміру. Яловичину вимийте і відправте в каструлю з чистою водою разом з картоплею. Увімкніть помірний вогонь і варіть до готовності м’яса.
  • Коли яловичина буде готова, вийміть її з бульйону, а на її місце відправте промитий рис. Продовжуйте варити суп на невеликому вогні.
  • Перець, помідори, цибулю і моркву сполосніть в проточній воді. Після цього очистіть коренеплоди і дрібно наріжте їх. Помідори і перець теж наріжте подрібніше, після чого обсмажте овочі.
  • Для обсмажування овочів наберіть в сковороду трохи олії і відправте туди овочі, щоб вони просмажаться до золотистого відтінку. Не забувайте регулярно перемішувати.
  • У каструлю з рисом і картоплею додайте сіль, після чого наріжте яловичину на дрібні шматочки і відправте її назад в каструлю до інших інгредієнтів.
  • Обсмажені овочі теж введіть в ємність з супом, розмішайте, всипте в суп хмелі-сунелі, мелена перець, орієнтуючись на свій смак.
  • Часник очистіть і пропустіть через часниковий прес, а кінзу промийте і поріжте за допомогою ножа як можна дрібніше. Додайте ці інгредієнти в суп, перемішайте і варіть ще протягом п’ятнадцяти хвилин.
  • Готовий суп харчо подавайте до столу в глибоких чашах, присипавши кожну порцію дрібно нарізаною зеленню для краси та аромату.
  • Приємного апетиту!