Класичний суп харчо – 10 покрокових рецептів з фото
Класичний харчо з свинини
Свинина – один з найбільш недорогих і поширених видів м’яса. Вона дає відмінний жирний навар і чудово підходить до будь супів. Намагайтеся брати нежирні частини свинини, а навпаки, найбільш м’які і соковиті. Спробуйте!
Інгредієнти:
Свинина – 400 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Помідори – 2-3 шт.
Перець солодкий – 2 шт.
Часник – 1-2 зубчики
Зелень – за смаком
Рис – ½ ст.
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Хмелі-сунелі – ½ ч. л.
Процес приготування:
Свинину ретельно вимийте і відправте шматок м’яса в каструлю з чистою питною водою, щоб відварити м’ясо до готовності. Поки вариться свинина, приготуйте заправку для вашого харчо.
Цибулю і моркву промийте і очистіть, після чого подрібніть за допомогою терки або ножа. Болгарські перці теж очистіть і наріжте кубиками.
У сковороду наберіть трохи оливкової або рослинного масла і відправте туди обсмажуватися коренеплоди з перцями. Обсмажуйте овочі на помірному вогні до золотистого кольору, слідкуючи, щоб овочі не пригоріли.
Помідори обшпарте окропом і видаліть у них шкірку, після чого збийте томати за допомогою блендера і вилийте отриману масу в сковороду з овочами. Тушкуйте суміш овочів поки не випарується зайва рідина і заправка не стане досить густий. Не забудьте всипати в сковороду сіль, перець і спеції.
Готову свинину вийміть з бульйону і відкладіть в сторону. Бульйон процідіть, каструлю від нього сполосніть і поверніть бульйон назад. Каструлю з бульйоном поверніть на вогонь і доведіть бульйон до кипіння, після чого всипте в каструлю рисову крупу.
Коли рис буде майже готовий, дрібно наріжте свинину і відправте її в каструлю з рисом, а потім введіть в суп заправку з сковороди. Прикрийте каструлю кришкою і варіть суп до готовності рису.
Часник очистіть і дрібно порубаєте ножем або пропустити через часниковий прес, також сполосніть і дрібно порубаєте зелень. Додайте ці складові в суп, перемішайте і проваріть харчо ще хвилин десять. Потім накрийте суп кришкою і дайте йому настоятися близько півгодини на плиті.