Класичний суп харчо – 10 покрокових рецептів з фото

Наваристий суп харчо з курки

Курка вважається одним з найбільш дієтичних видів м’яса, а крім того вона зовсім недорога. Харчо можна зварити навіть на курячому бульйоні, якщо взяти найбільш кісткові кусочки і не знімати з них шкірку. Обов’язково спробуйте приготувати наваристий суп харчо з курочки і побалувати себе.

Інгредієнти:

  • Курячі крила і гомілки – 400 гр.
  • Рис – 1/3 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томати – 3 шт.
  • Перець солодкий – 1-2 шт.
  • Часник – 1-3 зубчики
  • Сіль – за смаком
  • Хмелі-сунелі – ½ ч. л.
  • Перець мелений – за смаком

Процес приготування:

  • Для того щоб приготувати апетитний харчо з курячого м’яса візьміть свіжі шматочки курки і гарненько промийте їх у проточній воді. Після цього покладіть крила і гомілки зі шкірою в каструлю і наберіть туди ж чисту питну воду. Поставте ємність на вогонь і почніть займатися заправкою.
  • Поки вариться курка для харчо, візьміть цибулю з морквою, томати і перець і ретельно вимийте овочі. Потім очистіть моркву і цибулю, у перців видалити нутрощі (насіння і перегородки), можете зняти шкірку з помідорів. Всі овочі наріжте соломкою або кубиками – на ваш розсуд.
  • У сковороді розігрійте помірна кількість масла і відправте туди всі овочі разом, щоб вони злегка обжарились і потушились. На цьому ж етапі додайте заправку для харчо спеції і сіль.
  • Поки готується заправка, а курка вже розварилася і м’ясо добре відстає від кісток, вийміть м’ясо з каструлі і відкладіть в тарілку. На місце м’яса висипте ретельно промитий рис і відварюйте його до готовності в киплячому бульйоні.
  • Коли заправка для харчо і рис в каструлі будуть готові, потрібно зібрати суп. Для цього куряче м’ясо відокремте від кісток і наріжте. Покладіть його назад в каструлю з бульйоном і рисом. Потім акуратно викладіть заправку в суп. Часник пропустити через часниковий прес і додайте в каструлю з харчо, поле чого проварити суп хвилин 5-7 і вимикайте вогонь.