Класичний салат з печінкою тріски – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Дуже смачний салат з печінки тріски з картоплею

Печінка тріски консервована містить багато масла, тому салати з неї готують з додаванням картоплі. Ці продукти добре поєднуються за смаком і доповнюють один одного. Такий салат ви можете приготувати за пропонованим рецептом і для свята, і для звичайної вечері. Формується такий салат в загальній салатниці з допомогою кільця або порційно.

Інгредієнти:

  • Печінка тріски – 1 банка.
  • Яйце і картопля – 3 шт. по
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пучок.
  • Твердий сир – 100 р.
  • Сіль і майонез за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку відваріть картоплю і яйця, остудіть їх. Швидко охолодити відварені продукти можна в холодній воді.
  • Потім очистіть їх від шкірки і шкаралупи.
  • Подрібніть на крупній тертці відварену картоплю і покладіть його в салатницю першим шаром. Картопля не придавлюйте, а залиште пухким, щоб він добре просочився маслом.
  • Відкрийте баночку з печінкою і з допомогою виделки печінка розімніть разом з маслом. Викладіть печінку в салатницю другим шаром.
  • Печінка посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею.
  • Наступним шаром викладіть натерті на крупній тертці яєчні білки.
  • На білки нанесіть сіточку з майонезу.
  • Свіжі огірки промийте, видаліть кінчики і натріть на крупну тертку.
  • Розкладіть огірки поверх білків.
  • Шар огірків посипте натертим твердим сиром і намажте салат майонезом.
  • Прикрасьте салат подрібненими жовтками, зеленню і кружальцями огірочків.
  • Салат на півгодини поставте в холодильник і потім подайте до столу.
  • Приємного апетиту!