Класичний салат з печінкою тріски – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково
Дуже смачний салат з печінки тріски з картоплею
Печінка тріски консервована містить багато масла, тому салати з неї готують з додаванням картоплі. Ці продукти добре поєднуються за смаком і доповнюють один одного. Такий салат ви можете приготувати за пропонованим рецептом і для свята, і для звичайної вечері. Формується такий салат в загальній салатниці з допомогою кільця або порційно.
Інгредієнти:
Печінка тріски – 1 банка.
Яйце і картопля – 3 шт. по
Огірки свіжі – 2 шт.
Зелена цибуля – 1 пучок.
Твердий сир – 100 р.
Сіль і майонез за смаком.
Процес приготування:
Спочатку відваріть картоплю і яйця, остудіть їх. Швидко охолодити відварені продукти можна в холодній воді.
Потім очистіть їх від шкірки і шкаралупи.
Подрібніть на крупній тертці відварену картоплю і покладіть його в салатницю першим шаром. Картопля не придавлюйте, а залиште пухким, щоб він добре просочився маслом.
Відкрийте баночку з печінкою і з допомогою виделки печінка розімніть разом з маслом. Викладіть печінку в салатницю другим шаром.
Печінка посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Наступним шаром викладіть натерті на крупній тертці яєчні білки.
На білки нанесіть сіточку з майонезу.
Свіжі огірки промийте, видаліть кінчики і натріть на крупну тертку.
Розкладіть огірки поверх білків.
Шар огірків посипте натертим твердим сиром і намажте салат майонезом.
Прикрасьте салат подрібненими жовтками, зеленню і кружальцями огірочків.
Салат на півгодини поставте в холодильник і потім подайте до столу.