Класичний салат з печінкою тріски – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково
Простий рецепт салату з печінкою тріски, з яйцями і солоним огірком
У цьому рецепті вам пропонується додати в салат солоні огірочки, що в поєднанні з іншими інгредієнтами дат цікавий і новий смак. Для пікантності можна додати трохи майонезу столової гірчиці. Солоні огірочки візьміть або з банки, або бочкові. Такий салат завжди виходить смачним і «йде» зі столу першим.
Інгредієнти:
Печінка тріски – 1 банка.
Картоплю, моркву і яйце – 3 шт. по
Солоні огірки – 5шт.
Сир – 100 р.
Зелений лук, сіль і майонез за смаком.
Процес приготування:
Заздалегідь відваріть овочі та яйця до повної готовності. Їх добре охолодіть і почистіть від шкірки і шкаралупи.
Цей салат найкраще формувати пошарово на красивому плоскому блюді, а не перемішувати.
Очищений варену картоплю наріжте на крупну тертку і розкладіть рівним шаром на блюді. Картопля трохи посоліть, і змастіть майонезом у вигляді сіточки.
Шматочки печінки тріски дістаньте з баночки і трохи розімніть з допомогою виделки. Розкладіть подрібнену печінку поверх картопляного шару.
Натріть на крупній тертці очищену варену моркву і помістіть її поверх шару печінки. На моркву нанесіть тонку майонезну сіточку.
Солоні огірки також натріть на крупній тертці і покладіть їх поверх моркви.
Очищені яйця наріжте невеликими кубиками або натріть на тертці і викладіть на шар огірків. Покрийте яйця майонезній сіточкою.
Твердий сир подрібніть на дрібній тертці і укласти його поверх салату пишною шапкою.
Салат декоруйте дрібно нарізаною свіжою зеленню і залиште його на 1-2 години в холодному місці, щоб настоявся. Готовий ніжний і смачний салат подайте до столу.