Класичний салат з печінкою тріски – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Простий і смачний салат з печінкою тріски шарами

Делікатесний листковий салат з печінки – це ідеальна закуска для святкового столу, не має аналогів за своїм неймовірним і ніжному смаку. Секретом його приготування є подрібнення всіх інгредієнтів, крім печінки, на дрібній тертці. Для особливої смаколики можете взяти дві баночки печінки.

Інгредієнти:

  • Печінка тріски – 320 р.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир твердий – 200 р.
  • Майонез – 5 ст. л.

Процес приготування:

  • Спочатку підготуйте всі необхідні продукти для цього салату.
  • Моркву відваріть до готовності, остудіть і натріть на дрібну тертку.
  • Зваріть круто яйця, остудіть їх і розділіть на жовтки і білки. Подрібніть їх окремо на дрібній тертці.
  • На цій же тертці натріть шматок твердого сиру.
  • Шматочки печінки дістаньте з баночок і на тарілочці з допомогою виделки розімніть.
  • Зараз можете формувати салат. Красиво вийде, якщо зібрати його в спеціальному кондитерському кільці.
  • Першим шаром укладіть на салатницю тресковую печінку.
  • Другим шаром укладіть натерту моркву і нанесіть на неї тонку майонезну сіточку.
  • На моркву укладіть третім шаром натерті білки.
  • Четвертим шаром викладіть натертий сир і покрийте його густою сіточкою з майонезу.
  • Зверху салат посипте подрібненими жовтками.
  • Зелену петрушку промийте, обсушіть серветкою, дрібно наріжте і посипте зверху страви.
  • Декоруйте салат розрізаними на половинки або кружечки оливками.
  • Дайте салату настоятися 1 годину і подавайте до столу.
  • Їжте на здоров’я!