Класичний салат з печінкою тріски – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково
Простий і смачний салат з печінкою тріски шарами
Делікатесний листковий салат з печінки – це ідеальна закуска для святкового столу, не має аналогів за своїм неймовірним і ніжному смаку. Секретом його приготування є подрібнення всіх інгредієнтів, крім печінки, на дрібній тертці. Для особливої смаколики можете взяти дві баночки печінки.
Інгредієнти:
Печінка тріски – 320 р.
Морква – 2 шт.
Яйце – 4 шт.
Сир твердий – 200 р.
Майонез – 5 ст. л.
Процес приготування:
Спочатку підготуйте всі необхідні продукти для цього салату.
Моркву відваріть до готовності, остудіть і натріть на дрібну тертку.
Зваріть круто яйця, остудіть їх і розділіть на жовтки і білки. Подрібніть їх окремо на дрібній тертці.
На цій же тертці натріть шматок твердого сиру.
Шматочки печінки дістаньте з баночок і на тарілочці з допомогою виделки розімніть.
Зараз можете формувати салат. Красиво вийде, якщо зібрати його в спеціальному кондитерському кільці.
Першим шаром укладіть на салатницю тресковую печінку.
Другим шаром укладіть натерту моркву і нанесіть на неї тонку майонезну сіточку.
На моркву укладіть третім шаром натерті білки.
Четвертим шаром викладіть натертий сир і покрийте його густою сіточкою з майонезу.
Зверху салат посипте подрібненими жовтками.
Зелену петрушку промийте, обсушіть серветкою, дрібно наріжте і посипте зверху страви.
Декоруйте салат розрізаними на половинки або кружечки оливками.
Дайте салату настоятися 1 годину і подавайте до столу.