Класичний салат з печінкою тріски – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Салат з печінки тріски з сиром і яйцем

Смачне і красиве блюдо виходить з тріскової печінки з яйцем і сиром. Приготувати його легко і швидко. Подається такий салат в креманках або маленьких салатницях. Зручно сформувати салат в кільці, вирізаному із звичайної пластикової пляшки.

Інгредієнти:

  • Печінка тріски – 1 банка.
  • Голландський сир – 100 р.
  • Моркву і картоплю – по 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірки солоні або мариновані – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль, перець мелений і майонез за смаком.

Процес приготування:

  • Заздалегідь відваріть для салату моркву, картоплю, яйця і остудіть їх.
  • Овочі почистіть від шкірки і наріжте на маленькі кубики.
  • Яйця очистіть від шкаралупи, розділити жовтки і білки окремо подрібніть ножем або на тертці.
  • Також натріть на тертці шматочок сиру.
  • У огірків зніміть шкірку і дрібно наріжте їх або натріть на крупній тертці.
  • Дістаньте з баночки печінка тріски і серветкою видаліть зайве масло.
  • Зелена цибуля промийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте.
  • Потім салат пошарово зберіть в приготованих формочках. Кожен шар салату змащувати майонезом у вигляді тонкої сіточки і трохи посипайте сіллю і перцем.
  • Першим шаром укладіть картоплю, потім моркву і натертий білок.
  • Наступними шарами будуть нарізаний зелений лук, печінка тріски і огірки.
  • Верхнім шаром укладіть тертий голландський сир.
  • Посипте салат подрібненими жовтками і прикрасьте свіжою зеленню.
  • Блюдо готове.
  • Приємного апетиту!