Класичний салат з печінкою тріски – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково
Салат з печінки тріски з сиром і яйцем
Смачне і красиве блюдо виходить з тріскової печінки з яйцем і сиром. Приготувати його легко і швидко. Подається такий салат в креманках або маленьких салатницях. Зручно сформувати салат в кільці, вирізаному із звичайної пластикової пляшки.
Інгредієнти:
Печінка тріски – 1 банка.
Голландський сир – 100 р.
Моркву і картоплю – по 2 шт.
Яйце – 3 шт.
Огірки солоні або мариновані – 2 шт.
Цибуля зелена – 1 пучок.
Сіль, перець мелений і майонез за смаком.
Процес приготування:
Заздалегідь відваріть для салату моркву, картоплю, яйця і остудіть їх.
Овочі почистіть від шкірки і наріжте на маленькі кубики.
Яйця очистіть від шкаралупи, розділити жовтки і білки окремо подрібніть ножем або на тертці.
Також натріть на тертці шматочок сиру.
У огірків зніміть шкірку і дрібно наріжте їх або натріть на крупній тертці.
Дістаньте з баночки печінка тріски і серветкою видаліть зайве масло.
Зелена цибуля промийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте.
Потім салат пошарово зберіть в приготованих формочках. Кожен шар салату змащувати майонезом у вигляді тонкої сіточки і трохи посипайте сіллю і перцем.
Першим шаром укладіть картоплю, потім моркву і натертий білок.
Наступними шарами будуть нарізаний зелений лук, печінка тріски і огірки.
Верхнім шаром укладіть тертий голландський сир.
Посипте салат подрібненими жовтками і прикрасьте свіжою зеленню.