Класичний борщ – 10 покрокових рецептів з фото

Класичний холодний борщ з буряків, огірків і яйця

Холодний борщ, який ще називають борщем або холодником, ‑ гідна заміна звичайного гарячого борщу, відмінний варіант для спекотного літа, коли не хочеться жирних гарячих страв. У приготуванні не використовується м’ясо, тому суп ідеально впишеться в меню вегетаріанців.

Час готування: 1 година 45 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Буряк – 0,5 кг;
  • Яйця курячі – 1 шт.;
  • Картопля – 300 г;
  • Огірки свіжі – 220 г;
  • Цибуля зелена – 1 пучок;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Бадилля молодих буряків – 50 г;
  • Сметана (для подачі) – 40 р.

Для заправки:

  • Очищена Вода – 0,5 л;
  • Хрін – 10 г;
  • Олія соняшникова 20 мл;
  • Чорний мелений перець і сіль – на смак;
  • Цукровий пісок – 10 г;
  • Оцет винний, яблучний або бальзамічний – 10 мл

Процес приготування:

  • Буряк і картоплю промити і зварити, не знімаючи шкірку. Картоплю необхідно вийняти через 30 хв., а буряк потрібно варити до 1 години.
  • Яйце вимити і зварити круто. Зварені овочі і яйце покласти в холодну воду і потримати там, щоб потім було легше очистити.
  • Очистити буряк і порізати соломкою, при цьому невеликий шматок буряків потрібно потерти на середній тертці, це додасть потім яскравий колір бульйону.
  • У каструлю покласти буряк, влити воду. Дати постояти в такому вигляді 20 хв.
  • Картоплю очистити, порізати соломкою. Огірки порізати дрібною соломкою, не очищаючи. Яйце очистити і порізати на кілька частин.
  • Буряк викласти в сито, дати воді стекти. Влити в бульйон соняшникова олія без запаху, додати хрін, посолити і поперчити. Додати оцет і цукор, при цьому пробувати, щоб відрегулювати цими складовими кислоту страви.
  • Вимити і просушити зелень. Нашаткувати зелену цибулю, кріп, листя буряка нарізати смужками, живці порізати дрібними кружечками.
  • Розкласти овочі в тарілки, влити заправку, покласти в кожну тарілку по частині яйця і посипати зеленню.
  • Додати в кінці холодної сметани і подавати до столу.
  • Приємного апетиту!