Класичний борщ – 10 покрокових рецептів з фото

Вітамінний зелений борщ зі щавлем

Дивно, але можна зварити борщ без буряка. Зробити такий оригінальний суп можна, додавши в нього багато зелені і курячі яйця. За смаком зелений борщ не схожий на класичний, проте не поступається йому користь.

Час приготування: 55 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Бульйон на курячому м’ясі – 1,5 л;
  • Петрушка – 1 пучок;
  • Цибуля пір’ям – 1 пучок;
  • Щавель – 1 пучок;
  • Картопля середній – 2 шт.;
  • Яйця С2 – 3 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головки;
  • Лавровий лист – 2 шт.;
  • Сіль, приправи і прянощі – за смаком.

Процес приготування:

  • Попередньо зварити курячий бульйон, додавши лавровий лист. Для борщу можна взяти недорогий суповий набір або використовувати стегенця і спинку, по можливості з шкірою.
  • Зелень вимити, обсушити, нашаткувати. Курячі яйця (2 шт) відварити до готовності і очистити. Почистити і помити цибулю ріпчасту, картоплю.
  • Цибуля ріпчаста порізати навпіл, половину порубати на дрібні кубики. Обсмажити цибулю до золотистого кольору на сковороді з рослинним маслом без запаху. Яйця порізати на четвертинки.
  • Викласти в каструлю з приготованим і процідженим бульйоном обсмажену цибулю і підготовлену зелень.
  • Картоплю нарізати кубиками, всипати зелений борщ. Суп посолити, додати будь-які приправи за своїм бажанням.
  • Після закінчення 20 хв. розбити в бульйон вимите сире яйце, розмішати і варити, поки яйце не схопиться.
  • Викласти в суп нарізані яйця і прибрати каструлю з плити.
  • Подавати з скибочкою хліба, заправивши борщ ложкою густої сметани.
  • Приємного апетиту!