Дивно, але можна зварити борщ без буряка. Зробити такий оригінальний суп можна, додавши в нього багато зелені і курячі яйця. За смаком зелений борщ не схожий на класичний, проте не поступається йому користь.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Бульйон на курячому м’ясі – 1,5 л;
Петрушка – 1 пучок;
Цибуля пір’ям – 1 пучок;
Щавель – 1 пучок;
Картопля середній – 2 шт.;
Яйця С2 – 3 шт.;
Цибуля ріпчаста – 0,5 головки;
Лавровий лист – 2 шт.;
Сіль, приправи і прянощі – за смаком.
Процес приготування:
Попередньо зварити курячий бульйон, додавши лавровий лист. Для борщу можна взяти недорогий суповий набір або використовувати стегенця і спинку, по можливості з шкірою.
Зелень вимити, обсушити, нашаткувати. Курячі яйця (2 шт) відварити до готовності і очистити. Почистити і помити цибулю ріпчасту, картоплю.
Цибуля ріпчаста порізати навпіл, половину порубати на дрібні кубики. Обсмажити цибулю до золотистого кольору на сковороді з рослинним маслом без запаху. Яйця порізати на четвертинки.
Викласти в каструлю з приготованим і процідженим бульйоном обсмажену цибулю і підготовлену зелень.
Картоплю нарізати кубиками, всипати зелений борщ. Суп посолити, додати будь-які приправи за своїм бажанням.
Після закінчення 20 хв. розбити в бульйон вимите сире яйце, розмішати і варити, поки яйце не схопиться.
Викласти в суп нарізані яйця і прибрати каструлю з плити.
Подавати з скибочкою хліба, заправивши борщ ложкою густої сметани.