Рецепт приготування борщу з часниковими пампушками
За рецептом виходить дуже смачний ароматний борщ, який їдять вприкуску з пікантними часниковими пампушками. Булочки бажано не купувати, а приготувати вдома самостійно.
Час приготування: 2 години.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Для борщу:
Вода очищена – для бульйону;
Яловичина або куряча грудка – пару шматочків з кістками;
Ріпчаста цибуля – 3 шт.;
Буряк – 3 шт.;
Морква – 1 шт.;
Картопля – 4 шт.;
Капуста – 0,5 качана;
Перець болгарський – 1 шт.;
Помідори – 6 шт.;
Лавровий лист – 2 шт.;
Сіль, перець мелений, приправи для супу – на свій смак і розсуд.
Для пампушок часникових:
Молоко – 250 мл;
Яйця – 2 шт.;
Борошно – 0,5 кг;
Швидкодіючі дріжджі – 11 г;
Рослинна олія – 4 ст. л.;
Сіль – 1 ч. л.;
Цукор – 1 ст. л.;
Часник – 3 зубки;
Вершкове масло – 4 ст. л.;
Кріп – пару гілочок;
Сіль – 1 щіпка;
Жовток – 1 шт. (для змащування);
Молоко – 1 ст. л. (для змащування).
Процес приготування:
М’ясо помити, покласти в каструлю і налити води. Варити до закипання на сильному вогні, злити воду з пінкою. Залити чистою водою, покласти цілу очищену цибулину. Варити на середньому вогні близько 30-35 хв., поки не звариться м’ясо. Не забувати знімати пінку.
Овочі та зелень помити і почистити.
Під час приготування бульйону можна поставити тісто для булочок. Змішати просіяне борошно і дріжджі, цукор, сіль, перемішати. Додати яйця кімнатної температури, соняшникова олія, тепле молоко (не гаряче і не холодне). Вимішувати тісто близько 25 хв. в комбайні або руками до еластичності. Зібрати тісто в кулю, змастити ємність і тісто олією, накрити тонким рушником і залишити в теплому місці підніматися на 1 годину. Можна поставити тісто на двері відкритими духовки з встановленою температурою 70-80 градусів. У будинку не повинно бути протягів. Також можна відправити тісто на расстойку в мультиварку, попередньо змастивши чашу рослинним маслом, при температурі близько 37 градусів.
Коли м’ясо звариться, вийняти його з супу і зняти з кістки, а також викинути цибулину. Картоплю порізати кубиками і висипати в бульйон.
Моркву і буряк крупно потерти на тертці, перець тонко нарізати соломкою, цибулю порізати кубиками. Обсмажити все на олії.
Помідори обдати окропом, зняти шкірку, дрібно нарізати і покласти в сковороду.
Капусту дрібно нашаткувати, додати в суп. Через 5 хв. додати засмажку. Посолити, поперчити, всипати приправи і покласти лавровий лист.
Через 10 хв. додати дрібно нарізані часник і кріп, варити 5 хв. Накрити кришкою і залишити на вимкненій плиті.
Через годину після початку розстойки тіста воно підніметься вдвічі. Обім’яти і залишити ще на 20 хв. Знову обім’яти і сформувати невеликі круглі булочки, розкласти у формі або на деко на невеликій відстані один від одного. Дати піднятися близько 10 хв. Змастити жовтком, змішаним з молоком і щіпкою цукру. Випікати при температурі 200 градусів 20 хв, потім зменшити температуру до 180 градусів і випікати ще 5 хв. Змастити булочки соусом, вимкнути духовку і дати постояти у відкритій духовці ще пару хвилин.
Для соусу змішати пропущений через прес часник, дрібно нарізаний кріп, щіпку солі і розтоплене вершкове масло.
Подавати готову страву, нарізавши м’ясо в тарілку, заливши його борщем, додавши сметану і посипавши свіжою зеленню петрушки. До страви окремо покласти 3-4 пампушки.