Класичний борщ – 10 покрокових рецептів з фото

Смачний борщ без капусти

Якщо в останній момент перед приготуванням запланованого борщу виявиться, що капусти вдома немає, можна сміливо пропускати цей інгредієнт і приготувати чудовий борщ без капусти на курячому окорочке.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 9.

Інгредієнти:

  • Буряк – 3 шт. (невеликі);
  • Окорочок курячий – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Картопля – 5 шт.;
  • Вода – 1,6 л;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Олія соняшникова без запаху – 90 г;
  • Томатна паста – 1 склянка;
  • Сіль і мелений чорний перець, приправи – за смаком;
  • Лавровий лист – 2 шт.;
  • Зубки часнику – 2 шт.

Процес приготування:

  • Вимити стегенце, почистити і помити всі овочі. М’ясо покласти в каструлю з нарізаною картоплею, влити воду і варити до моменту готовності продуктів. Посолити бульйон і знімати пінку, яка буде утворюватися в процесі готування.
  • Тим часом нарізати цибулю кубиками, моркву потерти на крупній тертці, нарізати дрібною соломкою буряк. Розігріти сковороду з олією, обсмажити цибулю з морквою до легкого золотистого кольору, потім додати буряк і ще трохи обсмажити.
  • Додати в сковороду томатну пасту (можна використовувати домашню томатну заготовку при її наявності). Тушкувати під кришкою до м’якості. Можна додати 1 ч. л. без гірки цукру. Якщо зажарка почне підгоряти, влити в сковороду 1 черпак бульйону з каструлі.
  • Коли м’ясо і картопля в супі готові, викласти туди зажарку і варити ще близько 20 хв. на повільному вогні.
  • Пропустити часник через прес і додати в борщ разом з лавровим листом, перцем і спеціями. При бажанні можна додати 2-3 горошини запашного перцю.
  • Залишити суп на вимкненій плиті на 15-20 хв., щоб борщ настоявся і смак приправ встиг розкритися.
  • Подавати страву у гарячому вигляді, додавши за бажанням сметану і дрібно нарізану зелень.
  • Приємного апетиту!