Борщ на курячій грудці менш калорійний, ніж на жирному м’ясі. Такий суп припаде до смаку тим, хто з якихось причин відмовився від вживання червоного м’яса. Куряча грудка готується швидше, а тому приготування борщу займе менше часу.
Час готування: 1 год.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Куряча грудка – 1 шт. (велика);
Вода для бульйону – 3 л;
Капуста – половина качана;
Буряк – 2 шт. (невеликі);
Картопля – 3-4 шт.;
Морква – 2 шт.;
Зубчики часнику – 2 шт.;
Томатний соус – 3 ст. л.;
Сіль, перець, приправи і зелень – на свій вибір і смак.
Процес приготування:
Курячу грудку вимити і залити такою кількістю води, щоб вона була покрита повністю. Поставити каструлю на сильний вогонь і варити до закипання м’яса. Коли вода закипить, її необхідно злити разом з піною й залити в каструлю 3 л води з фільтра. Повернути каструлю на плиту і варити м’ясо після закипання на повільному вогні, трохи посоливши.
Для засмажки овочі почистити, вимити в холодній воді. Буряк і моркву натерти крупно на тертці, цибулю порізати кубиками. Розжарити сковороду з рослинним маслом і викласти в неї овочі, додати томатний соус або пасту, обсмажувати до м’якості. Покласти в зажарку спеції.
Очистити картоплю, помити і порізати на кубики середньої величини. Тонко нашаткувати капусту.
Приблизно через півгодини після зливання першого бульйону грудка звариться. М’ясо потрібно дістати з супу і покласти туди капусту з картоплею.
Варити протягом 20 хв. після закипання, а потім додати в каструлю до овочів зажарку і закип’ятити суп знову.
Зварену курку зняти з кісток, порізати на кубики і викласти в каструлю. Вимкнути вогонь і дати борщу настоятися близько 20 хв.
Покласти в суп часник, пропущений через прес, і нашатковану дрібно зелень. Спробувати готовий борщ і додати сіль і приправи за смаком.