Класичне лобіо з червоної квасолі – 10 рецептів з фото покроково

Пряне лобіо з волоськими горіхами

Лобіо з волоськими горіхами – одне з найпопулярніших страв грузинської кухні. Заправлене дивовижним горіховим соусом і рясно приправлене спеціями, воно виходить неймовірно апетитною. Просто смакота!

Порції: 8

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Квасоля (відварна) – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 шт.
  • Волоські горіхи – 100гр.
  • Винний оцет – 2 ст. л.
  • Коріандр — ч. л.
  • Суміш перців – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

  • Позбавляємося від лушпиння і дрібно нарізаємо цибулини. Цибулю обсмажуємо на рослинній олії до прозорості та легкого рум’янцю.
  • Подрібнюємо часник і змішуємо його з коріандром і сіллю.
  • У ступці дробимо волоські горіхи і відправляємо їх в часникову суміш, заправляємо винним оцтом.
  • До смаженого цибулі додаємо квасолю і обсмажуємо ще 5 хв. Додаємо горіховий соус і спеції. Тушкуємо лобіо 10-15 хв.
  • Знімаємо з вогню, посипаємо подрібненою зеленню.
  • Готово! Приємного апетиту!