Класичне лобіо з червоної квасолі – 10 рецептів з фото покроково

Рецепт класичного лобіо в мультиварці

Лобіо в мультиварці – це неймовірно смачне пряна страва грузинської кухні. Приготувати його в мультиварці дуже легко. Не потрібно весь час слідкувати за вогнем і інгредієнти рівномірно прожариваются. А від аромату неможливо встояти!

Порції: 8

Час готування: 1 година 45 хв.

Інгредієнти:

  • Квасоля – 2 ст.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 шт.
  • Паста томатна – 4 ст. л.
  • Горіхи (волоські) – 65 гр.
  • Зелень – за смаком
  • Спеції, сіль – за смаком

Процес приготування:

  • Квасоля залишимо на ніч, попередньо заливши окропом.
  • Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо невеликими квадратиками. Обсмажуємо його до освіти рум’янцю.
  • Квасоля відправляємо в чашу мультиварки і варимо приблизно годину — півтора.
  • Зелень і часник подрібнюємо.
  • Коли квасоля буде майже готова, додаємо до неї пасту, часник, зелень і подрібнені волоські горіхи. Все перемішуємо, засипаємо обсмажену цибулю, сіль і приправляємо блюдо спеціями.
  • Потім встановлюємо режим «випічка» і тушкуємо овочі 20-30 хв.
  • Не забудьте, що до столу лобіо традиційно подають гарячим! Приємного апетиту!