Класичне лобіо з червоної квасолі – 10 рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування лобіо з м’ясом

Лобіо з м’ясом – це дуже ситна та поживна страва з асортименту грузинської кухні. Його головна особливість – насичений бобовий горіховий смак і тонкий аромат. Його смак точно запам’ятається надовго!

Порції: 6

Час готування: 1 година 40 хв.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 800 гр.
  • Квасоля – 400 гр.
  • Помідори – 150 гр.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 шт.
  • Сіль, мелений перець, зелень – за смаком

Процес приготування:

  • Квасоля заливаємо водою і залишаємо настоятися на ніч. Зливаємо воду, відправляємо в каструлю квасоля, знову заливаємо водою і ставимо варитися приблизно на годину.
  • Яловичину будемо обробляти на квадратики середнього розміру, які протушкуйте на воді протягом півгодини. Не забувайте при цьому помішувати.
  • Очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками цибулю і часник. Додаємо їх на сковороду.
  • Помідори потрібно обдати окропом, потім охолодити під водою і зняти з них шкірку. Коли помідори бланшированы, можна нарізати їх на частини і додати до м’яса і цибулі.
  • Готову квасолю також відправляємо на сковороду, перемішуємо і додаємо спеції. Продовжуємо тушкувати нашу страву ще 10 хв Потім вимикаємо плиту, але залишаємо на ній лобіо на 20 хв, щоб воно дійшло.
  • Кришимо і додаємо до страви зелень.
  • Лобіо готово! Приємного апетиту!