Класичне лобіо з червоної квасолі – 10 рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування лобіо з м’ясом
Лобіо з м’ясом – це дуже ситна та поживна страва з асортименту грузинської кухні. Його головна особливість – насичений бобовий горіховий смак і тонкий аромат. Його смак точно запам’ятається надовго!
Порції: 6
Час готування: 1 година 40 хв.
Інгредієнти:
Яловичина – 800 гр.
Квасоля – 400 гр.
Помідори – 150 гр.
Вода – 0,5 ст.
Цибуля – 2 шт.
Часник – 2 шт.
Сіль, мелений перець, зелень – за смаком
Процес приготування:
Квасоля заливаємо водою і залишаємо настоятися на ніч. Зливаємо воду, відправляємо в каструлю квасоля, знову заливаємо водою і ставимо варитися приблизно на годину.
Яловичину будемо обробляти на квадратики середнього розміру, які протушкуйте на воді протягом півгодини. Не забувайте при цьому помішувати.
Очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками цибулю і часник. Додаємо їх на сковороду.
Помідори потрібно обдати окропом, потім охолодити під водою і зняти з них шкірку. Коли помідори бланшированы, можна нарізати їх на частини і додати до м’яса і цибулі.
Готову квасолю також відправляємо на сковороду, перемішуємо і додаємо спеції. Продовжуємо тушкувати нашу страву ще 10 хв Потім вимикаємо плиту, але залишаємо на ній лобіо на 20 хв, щоб воно дійшло.