Класичне лобіо з червоної квасолі – 10 рецептів з фото покроково

Пряне лобіо по-грузинськи

Лобіо по-грузинськи – неймовірно смачна закуска з пряною квасолі і горіхової заправки. Її можна використовувати як гарнір або як головне блюдо. Любителі пікантних ласощів будуть у захваті!

Порції: 9

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Квасоля (червона) – 500 гр.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 шт.
  • Горіхи (волоські) – 60 гр.
  • Аджика – 2 ст. л.
  • Кінза/петрушка – 20 гр.
  • Сіль, спеції – за смаком

Процес приготування:

  • Квасоля краще замочити на ніч, але можна залишити її в холодній воді 8-10 годин, щоб вона розмокла і швидше варилася.
  • Часник та цибулю очищаємо від лушпиння. Подрібнюємо часник під пресом, а цибулю нарізаємо на невеликі квадратики й обсмажуємо на сковороді, коли цибуля набуде золотистого кольору, додаємо до нього часник.
  • Викладаємо до засмажки квасоля і аджику, перемішуємо і заправляємо спеціями.
  • У блендері подрібнюємо горіхи і засипаємо їх до квасолі.
  • Страва майже готова, залишилося додати зелень і поставити на невеликий вогонь на пару хвилин.
  • Час подавати до столу! Приємного апетиту!