Класичне лобіо з червоної квасолі – 10 рецептів з фото покроково
Пряне лобіо по-грузинськи
Лобіо по-грузинськи – неймовірно смачна закуска з пряною квасолі і горіхової заправки. Її можна використовувати як гарнір або як головне блюдо. Любителі пікантних ласощів будуть у захваті!
Порції: 9
Час приготування: 30 хв.
Інгредієнти:
Квасоля (червона) – 500 гр.
Ріпчаста цибуля – 2 шт.
Часник – 2 шт.
Горіхи (волоські) – 60 гр.
Аджика – 2 ст. л.
Кінза/петрушка – 20 гр.
Сіль, спеції – за смаком
Процес приготування:
Квасоля краще замочити на ніч, але можна залишити її в холодній воді 8-10 годин, щоб вона розмокла і швидше варилася.
Часник та цибулю очищаємо від лушпиння. Подрібнюємо часник під пресом, а цибулю нарізаємо на невеликі квадратики й обсмажуємо на сковороді, коли цибуля набуде золотистого кольору, додаємо до нього часник.
Викладаємо до засмажки квасоля і аджику, перемішуємо і заправляємо спеціями.
У блендері подрібнюємо горіхи і засипаємо їх до квасолі.
Страва майже готова, залишилося додати зелень і поставити на невеликий вогонь на пару хвилин.