Класичне лобіо з червоної квасолі – 10 рецептів з фото покроково
Смачне грузинське лобіо з куркою
Грузинське лобіо з куркою – один з найбільш смачних варіантів цієї страви. Квасоля чудово поєднується з м’ясом, а спеції та зелень додають їй особливий аромат. Приготувати лобіо не складе труднощів навіть початківцям, зате задоволення від нього залишиться надовго. Вам точно захочеться повторити!
Порції: 6
Час готування: 1 година 35 хв.
Інгредієнти:
Куряче філе – 2 шт.
Квасоля – 1 ст.
Аджика – 3 ст. л.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Перець – 1 шт.
Часник – 3 шт.
Зелень – за смаком
Сіль, перець, хмелі-сунелі – за смаком
Процес приготування:
Квасоля замочуємо в холодній воді, краще всього це зробити на ніч або хоча б на 10 годин, щоб не витрачати багато часу на приготування.
Відварюємо квасолю приблизно 1 годину.
Філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Смажимо на сковороді до готовності.
Овочі миємо й видаляємо непотрібні черешки і лушпиння. Нарізаємо цибулю невеликими квадратами, а перець і моркву – тонкою соломкою. Відправляємо все обсмажуватися протягом 10-12 хв, періодично помішуючи.
Змішуємо всі інгредієнти: овочеву зажарку, філе і квасоля. Додаємо аджику, подрібнений часник і приправи. Тушкуємо 25 хв. В кінці додаємо зелень і перемішуємо.