Класичне лобіо з червоної квасолі – 10 рецептів з фото покроково

Смачне грузинське лобіо з куркою

Грузинське лобіо з куркою – один з найбільш смачних варіантів цієї страви. Квасоля чудово поєднується з м’ясом, а спеції та зелень додають їй особливий аромат. Приготувати лобіо не складе труднощів навіть початківцям, зате задоволення від нього залишиться надовго. Вам точно захочеться повторити!

Порції: 6

Час готування: 1 година 35 хв.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Квасоля – 1 ст.
  • Аджика – 3 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець – 1 шт.
  • Часник – 3 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль, перець, хмелі-сунелі – за смаком

Процес приготування:

  • Квасоля замочуємо в холодній воді, краще всього це зробити на ніч або хоча б на 10 годин, щоб не витрачати багато часу на приготування.
  • Відварюємо квасолю приблизно 1 годину.
  • Філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Смажимо на сковороді до готовності.
  • Овочі миємо й видаляємо непотрібні черешки і лушпиння. Нарізаємо цибулю невеликими квадратами, а перець і моркву – тонкою соломкою. Відправляємо все обсмажуватися протягом 10-12 хв, періодично помішуючи.
  • Змішуємо всі інгредієнти: овочеву зажарку, філе і квасоля. Додаємо аджику, подрібнений часник і приправи. Тушкуємо 25 хв. В кінці додаємо зелень і перемішуємо.
  • Блюдо готове до столу! Приємного апетиту!