Класичне лобіо з червоної квасолі – 10 рецептів з фото покроково

Лобіо з червоної квасолі на зиму в банках

Лобіо з червоної квасолі на зиму – це неймовірно смачна страва грузинської кухні. Його можна подавати гарячим, як основне блюдо, або ж холодною, як гарнір до м’ясних виробів. Заготовити лобіо не складе праці. Такі закачування точно різноманітять ваш запас на зиму і здивують рідних своїм ароматом!

Порції: 4

Час приготування: 2 години

Інгредієнти:

  • Квасоля – 450 гр.
  • Помідор – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець – 1шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 шт.
  • Кінза -35 гр.
  • Сіль, перець – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  • Квасоля підготуємо заздалегідь, замочивши її на ніч в теплій воді. Вранці змінимо воду і поставимо варитися. Час варіння становитиме приблизно одну годину. За цей час підготуємо інші продукти.
  • Всі овочі добре промиваємо, очищаємо від непотрібних лушпиння і черешків. Нарізаємо невеликими шматочками всі овочі, а моркву можна натерти на крупній тертці.
  • Тепер обсмажуємо цибулю, додаємо до нього моркву, перець і часник. Смажимо в середньому 10-15 хв.
  • Помідори відправляємо в блендер і подрібнюємо до кашоподібного стану. Ставимо на плиту на слабкий вогонь.
  • Коли томатна маса почне кипіти додаємо до неї квасолю, зажарку та всі необхідні спеції та зелень (на свій смак).
  • Всі інгредієнти потрібно протушкувати під кришкою 20-25 хв.
  • Банки для закачування простерилизуем. Готове лобіо розкладаємо і закатуємо металевими кришками. Чекаємо поки вони охолонуть. І ставимо в прохолодне місце.
  • Приємного апетиту!