Класичне лобіо з червоної квасолі – 10 рецептів з фото покроково
Лобіо з червоної квасолі на зиму в банках
Лобіо з червоної квасолі на зиму – це неймовірно смачна страва грузинської кухні. Його можна подавати гарячим, як основне блюдо, або ж холодною, як гарнір до м’ясних виробів. Заготовити лобіо не складе праці. Такі закачування точно різноманітять ваш запас на зиму і здивують рідних своїм ароматом!
Порції: 4
Час приготування: 2 години
Інгредієнти:
Квасоля – 450 гр.
Помідор – 4 шт.
Морква – 2 шт.
Перець – 1шт.
Цибуля – 2 шт.
Часник – 2 шт.
Кінза -35 гр.
Сіль, перець – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Квасоля підготуємо заздалегідь, замочивши її на ніч в теплій воді. Вранці змінимо воду і поставимо варитися. Час варіння становитиме приблизно одну годину. За цей час підготуємо інші продукти.
Всі овочі добре промиваємо, очищаємо від непотрібних лушпиння і черешків. Нарізаємо невеликими шматочками всі овочі, а моркву можна натерти на крупній тертці.
Тепер обсмажуємо цибулю, додаємо до нього моркву, перець і часник. Смажимо в середньому 10-15 хв.
Помідори відправляємо в блендер і подрібнюємо до кашоподібного стану. Ставимо на плиту на слабкий вогонь.
Коли томатна маса почне кипіти додаємо до неї квасолю, зажарку та всі необхідні спеції та зелень (на свій смак).
Всі інгредієнти потрібно протушкувати під кришкою 20-25 хв.
Банки для закачування простерилизуем. Готове лобіо розкладаємо і закатуємо металевими кришками. Чекаємо поки вони охолонуть. І ставимо в прохолодне місце.