Класичне лобіо з червоної квасолі – 10 рецептів з фото покроково

Простий рецепт приготування лобіо з червоної квасолі у горщику

Лобіо з червоної квасолі у горщику — класичний спосіб приготування традиційної страви грузинської кухні, приготована за особливим рецептом, з додаванням горіхів і кінзи, воно виходить неймовірно смачним. У такий аромат неможливо не закохатися!

Порції: 6

Час готування: 1 година 40 хв.

Інгредієнти:

  • Червона квасоля – 250 гр.
  • Перець – 1 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Вода – 250 мл
  • Цибуля -1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Кінза – 30 гр.
  • Хмелі-сунелі, перець, сіль – за смаком
  • Горіхи – 40 гр.

Процес приготування:

  • Квасоля замочіть на ніч, щоб вона набухла і швидше зварилася.
  • Тепер відправляємо її в горщик і заливаємо водою. Відправляємо горщик в духовку і витримуємо 1 годину при температурі 180 гр.
  • Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо. Обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо борошно і перемішуємо.
  • В холодній кип’яченій воді розмішуємо томатну пасту. Додаємо одержаний сік до засмажки. Вводимо спеції і солимо.
  • Тепер змішуємо в горщику квасоля і томатну основу, так щоб залишалося місце, і вода могла вільно кипіти, не виливаючись.
  • Залишаємо горщик в духовці 30-40 хв. Готовність визначаємо за квасолі: вона повинна бути надм’якої.
  • Виймаємо лобіо і посипаємо його подрібненої кінзою. Перемішуємо.
  • Готово! Приємного апетиту!