Класичне лобіо з червоної квасолі – 10 рецептів з фото покроково
Простий рецепт приготування лобіо з червоної квасолі у горщику
Лобіо з червоної квасолі у горщику — класичний спосіб приготування традиційної страви грузинської кухні, приготована за особливим рецептом, з додаванням горіхів і кінзи, воно виходить неймовірно смачним. У такий аромат неможливо не закохатися!
Порції: 6
Час готування: 1 година 40 хв.
Інгредієнти:
Червона квасоля – 250 гр.
Перець – 1 шт.
Томатна паста – 3 ст. л.
Вода – 250 мл
Цибуля -1 шт.
Борошно – 1 ст. л.
Морква – 1 шт.
Кінза – 30 гр.
Хмелі-сунелі, перець, сіль – за смаком
Горіхи – 40 гр.
Процес приготування:
Квасоля замочіть на ніч, щоб вона набухла і швидше зварилася.
Тепер відправляємо її в горщик і заливаємо водою. Відправляємо горщик в духовку і витримуємо 1 годину при температурі 180 гр.
Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо. Обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо борошно і перемішуємо.
В холодній кип’яченій воді розмішуємо томатну пасту. Додаємо одержаний сік до засмажки. Вводимо спеції і солимо.
Тепер змішуємо в горщику квасоля і томатну основу, так щоб залишалося місце, і вода могла вільно кипіти, не виливаючись.
Залишаємо горщик в духовці 30-40 хв. Готовність визначаємо за квасолі: вона повинна бути надм’якої.
Виймаємо лобіо і посипаємо його подрібненої кінзою. Перемішуємо.