Класична оселедець під шубою – 7 покрокових рецептів з фото шарів
Покроковий рецепт оселедця під шубою з сиром
Оселедець під шубою з сиром – це деяке нововведення, яке прийшло до нас вже після розвалу Радянського Союзу. Прекрасний апетитний салат готується так само легко, як і за класичним рецептом. Однак сир додає смак страви якісь нові нотки, які чудово доповнюють основний смак страви.
Інгредієнти:
Оселедець (солоний) — 400 гр.
Яйце куряче – 2 шт.
Сир звичайний – 150 гр.
Цибуля ріпчаста — 150 гр.
Морква — 150-200 гр.
Картопля — 200 гр.
Буряк — 150-200 гр.
Майонез — 300 гр.
Процес приготування:
Всі інгредієнти для салату, крім цибулі і оселедця, потрібно відварити до повної готовності і охолодити. Відварюйте овочі прямо в шкірці, а варіть яйця обов’язково круто.
Коли інгредієнти для салату охолонуть, приступайте до складання страви в широкій тарілці або салатниці. Овочі та яйця очистіть, а потім подрібніть. Першим шаром кладіть картоплю, а на нього викладіть трохи тертого сиру.
Картопля з сиром покрийте майонезом, а потім викладіть шар оселедця, яку потрібно попередньо нарізати на маленькі кубики.
На шар з солоної оселедця потрібно покласти цибулю, який можна нарізати кільцями або дуже маленькими кубиками. Цибуля рівномірно розподіліть і додайте шар з майонезу, який в свою чергу посипте сиром.
В останню чергу натріть на тертці моркву і буряк, можете змішати овочі або викласти їх шарами. Спочатку покладіть моркву, а на неї викладіть буряк.
Самий верхній шар салату повинен становити майонез, на який потрібно висипати залишився сир і курячі яйця, дрібно-дрібно покришені. Майонез потрібно товстим шаром розподілити по верхньому шару салату, а також акуратно змастити майонезом бортики (якщо салат збираєте на блюді).
Готову оселедець під шубою з яйцями і сиром відправте настоюватися в холодильник як мінімум години на два або довше. Через це час подавайте салат, прикрасивши його гілочкою свіжої петрушки або іншою зеленню на ваш розсуд.