Класична оселедець під шубою – 7 покрокових рецептів з фото шарів
Лінива оселедець під шубою без шарів
Лінива оселедець під шубою збирається не шарами, а просто упереміш. Такий спосіб може бути виглядає не так красиво, як класичний, але на смак нічим не відрізняється від нього. У випадку, якщо у вас недостатньо часу, але є бажання приготувати цей салат, наш рецепт буде дуже до речі.
Інгредієнти:
Оселедець — 400 гр.
Картопля — 2-3 шт.
Морква — 1-2 шт.
Яйце — 2 шт.
Буряк — 1 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Майонез — 300 гр.
Процес приготування:
Не очищаючи від шкірки відваріть до повної готовності буряк, моркву і картоплю. Готовим овочів дайте повністю охолонути, а в цей час відваріть яйця і підготувати інші інгредієнти.
Яйця відваріть, остудіть, очистіть і натріть на тертці або подрібніть зручним способом. Оселедець дрібно поріжте, а цибулю подрібніть як вам більше подобається — кільцями чи дрібними шматочками.
Остиглі відварні овочі очистіть від шкірки, після чого окремо натріть моркву і буряк на середню терку. Картопля дуже дрібно наріжте ножем.
Візьміть глибоку красиву салатницю і покладіть в неї оселедець, цибулю і буряк, додайте майонез і перемішайте.
Потім покладіть в салатницю картоплю, моркву і яйце, додайте ще майонезу і перемішайте всі разом.
Розрівняйте верхівку салату і покрийте її шаром майонезу, зверху покладіть гілочку петрушки або дрібно посічену зелень і приберіть салат хоча б на годину в холодильник.
Подавайте ліниву оселедець під шубою в красивій салатниці або порційно в невеликих піалах.