Класична оселедець під шубою – 7 покрокових рецептів з фото шарів
Оселедець під шубою рулетом
Приготування знаменитого листкового салату з оселедцем у вигляді рулету займе трохи більше часу, ніж приготування звичайного страви. Однак такий Салат може стати чудовою прикрасою святкового столу і здивувати ваших близьких.
Інгредієнти:
Оселедець — 400 гр.
Картопля — 2-3 шт.
Морква — 1-2 шт.
Яйце — 2 шт.
Буряк — 1 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Майонез — 300 гр.
Процес приготування:
Спочатку потрібно відварити моркву, буряк, картоплю і яйця. Готові інгредієнти очистіть від шкірки і обов’язково охолодіть в холодильнику.
Морква для салату акуратно відіжміть, а потім натріть на середній терці. Буряк також натріть на середній тертці, яйце дрібно наріжте. Цибулю наріжте кільцями, оселедець наріжте на маленькі шматочки, а картопля потовчіть в щільну кашку.
На обробну дошку розстеліть харчову плівку, а на неї викладіть шар буряків. Шари для рулету потрібно викладати в зворотному порядку. На буряк покладіть яйце і все це змастіть майонезом.
Потім помістіть шар моркви, не забувши додати майонез, а вже на моркву розподіляйте картопля, змастивши шар майонезом.
Останнім шаром потрібно викладати оселедець з цибулею; можна перемішати ці складові або покласти спочатку півкільця цибулі, а вже потім оселедець.
Коли всі шари салату будуть готові, акуратно змастіть верхній шар майонезом і почніть загорнути рулет, притримуючи край плівки.
Щільно загорніть листковий салат в плівку, після чого відправте його в холодильник, щоб він закріпився і добре тримав форму. Готовий салат подавайте до столу на красивому блюді, сервировав салат на листя зелені.