Класична оселедець під шубою – 7 покрокових рецептів з фото шарів

Оселедець під шубою рулетом

Приготування знаменитого листкового салату з оселедцем у вигляді рулету займе трохи більше часу, ніж приготування звичайного страви. Однак такий Салат може стати чудовою прикрасою святкового столу і здивувати ваших близьких.

Інгредієнти:

  • Оселедець — 400 гр.
  • Картопля — 2-3 шт.
  • Морква — 1-2 шт.
  • Яйце — 2 шт.
  • Буряк — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Майонез — 300 гр.

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно відварити моркву, буряк, картоплю і яйця. Готові інгредієнти очистіть від шкірки і обов’язково охолодіть в холодильнику.
  • Морква для салату акуратно відіжміть, а потім натріть на середній терці. Буряк також натріть на середній тертці, яйце дрібно наріжте. Цибулю наріжте кільцями, оселедець наріжте на маленькі шматочки, а картопля потовчіть в щільну кашку.
  • На обробну дошку розстеліть харчову плівку, а на неї викладіть шар буряків. Шари для рулету потрібно викладати в зворотному порядку. На буряк покладіть яйце і все це змастіть майонезом.
  • Потім помістіть шар моркви, не забувши додати майонез, а вже на моркву розподіляйте картопля, змастивши шар майонезом.
  • Останнім шаром потрібно викладати оселедець з цибулею; можна перемішати ці складові або покласти спочатку півкільця цибулі, а вже потім оселедець.
  • Коли всі шари салату будуть готові, акуратно змастіть верхній шар майонезом і почніть загорнути рулет, притримуючи край плівки.
  • Щільно загорніть листковий салат в плівку, після чого відправте його в холодильник, щоб він закріпився і добре тримав форму. Готовий салат подавайте до столу на красивому блюді, сервировав салат на листя зелені.