Рецепт класичної оселедця під шубою з яйцем
Кількість порцій – 6 штук
Час приготування – 1,5 години
Класична оселедець під шубою готується саме з яйцем у складі, так як смак цього продукту допомагає розбавити смак овочів у складі. Готувати цей салат не дуже складно, потрібно лише запам’ятати послідовність шарів і не шкодувати майонезу.
Інгредієнти
- Оселедець 400 гр.
- Картопля 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Буряк 1 шт.
- Яйце куряче 3 шт.
- Майонез столовий молочний 300 гр.
- Кріп за смаком
- Цибуля зелена за смаком
Процес приготування:
- Спочатку вам потрібно заздалегідь приготувати всі продукти. Овочі (крім цибулі) відваріть до повної готовності, а потім очистіть. Також відваріть яйця і засолите або купіть засолену оселедець. З готових інгредієнтів почніть збирати салат, почавши з відвареної картоплі. Наріжте бульби як можна дрібніше, а потім викладіть їх щільним шаром на блюдо для салату.
- Другим шаром рясно розташуйте майонез, щоб картопляний шар оселедця під шубою не був надто сухим. Майонез ретельно розмажте і зберіть наступний шар.
- На шар з картоплі з майонезом, покладіть дрібно нарізану оселедець, з якої потрібно заздалегідь дуже ретельно вийняти всі дрібні кісточки. Оселедець можете нарізати кубиками або соломкою, головне, щоб кусни не були великими.
- Не покриваючи оселедець майонезом розташуйте прямо на ній нарізану цибулю. Його теж можна порубати кубиками, або нарізати акуратними півкільцями або кільцями – якщо цибулина невелика.
- Цибулевий шар теж рясно здобріть майонезом, рівномірно розподіляючи суміш по поверхні шару.
- Потім настає черга моркви. Її необхідно натерти на середній тертці і акуратно розкласти по попередньому шару, розрівнюючи коренеплід.
- Даний морквяний шар теж необхідно зволожити за допомогою майонезу, точно так само, як і в попередніх шарах.
- В останню чергу салат доповнюють яйця, буряк. Спочатку яйця натріть на тертці і акуратно розкладіть їх по поверхні салату.
- А потім, не додаючи майонез, розташуйте самим верхнім шаром терту буряк, присмачивши її хорошою щільною порцією майонезу. Верхній майонезний шар обов’язково гарненько розгладьте, щоб салат виглядав красиво.
- Готового салату дайте просочитися в холодильнику хоча б пару годин, а потім подавайте його до столу, присипавши зеленою цибулею і кропом.
Приємного апетиту!