Класична оселедець під шубою – 7 покрокових рецептів з фото шарів

Рецепт класичної оселедця під шубою з яйцем

Кількість порцій – 6 штук

Час приготування – 1,5 години

Класична оселедець під шубою готується саме з яйцем у складі, так як смак цього продукту допомагає розбавити смак овочів у складі. Готувати цей салат не дуже складно, потрібно лише запам’ятати послідовність шарів і не шкодувати майонезу.

Інгредієнти

  • Оселедець 400 гр.
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Майонез столовий молочний 300 гр.
  • Кріп за смаком
  • Цибуля зелена за смаком

Процес приготування:

  • Спочатку вам потрібно заздалегідь приготувати всі продукти. Овочі (крім цибулі) відваріть до повної готовності, а потім очистіть. Також відваріть яйця і засолите або купіть засолену оселедець. З готових інгредієнтів почніть збирати салат, почавши з відвареної картоплі. Наріжте бульби як можна дрібніше, а потім викладіть їх щільним шаром на блюдо для салату.
  • Другим шаром рясно розташуйте майонез, щоб картопляний шар оселедця під шубою не був надто сухим. Майонез ретельно розмажте і зберіть наступний шар.
  • На шар з картоплі з майонезом, покладіть дрібно нарізану оселедець, з якої потрібно заздалегідь дуже ретельно вийняти всі дрібні кісточки. Оселедець можете нарізати кубиками або соломкою, головне, щоб кусни не були великими.
  • Не покриваючи оселедець майонезом розташуйте прямо на ній нарізану цибулю. Його теж можна порубати кубиками, або нарізати акуратними півкільцями або кільцями – якщо цибулина невелика.
  • Цибулевий шар теж рясно здобріть майонезом, рівномірно розподіляючи суміш по поверхні шару.
  • Потім настає черга моркви. Її необхідно натерти на середній тертці і акуратно розкласти по попередньому шару, розрівнюючи коренеплід.
  • Даний морквяний шар теж необхідно зволожити за допомогою майонезу, точно так само, як і в попередніх шарах.
  • В останню чергу салат доповнюють яйця, буряк. Спочатку яйця натріть на тертці і акуратно розкладіть їх по поверхні салату.
  • А потім, не додаючи майонез, розташуйте самим верхнім шаром терту буряк, присмачивши її хорошою щільною порцією майонезу. Верхній майонезний шар обов’язково гарненько розгладьте, щоб салат виглядав красиво.
  • Готового салату дайте просочитися в холодильнику хоча б пару годин, а потім подавайте його до столу, присипавши зеленою цибулею і кропом.

Приємного апетиту!