Класична оселедець під шубою – 7 покрокових рецептів з фото шарів

Рецепт класичної оселедця під шубою без яєць

Всім відомий листковий салат іноді готують без курячих яєць, тому ми вирішили навести вам рецепт такого салату. Він буде легшим, ніж класичний, але нітрохи не поступиться йому за смаком.

Інгредієнти:

  • Оселедець (солоний) — 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 150 гр.
  • Морква — 150-200 гр.
  • Картопля — 200 гр.
  • Буряк — 150-200 гр.
  • Майонез — 300 гр.

Процес приготування:

  • Всі інгредієнти для салату, крім цибулі і оселедця, потрібно відварити до повної готовності і охолодити. Відварюйте овочі прямо в шкірці.
  • Коли інгредієнти для салату охолонуть, приступайте до складання страви в широкій тарілці або салатниці. Для початку блюдо змастіть майонезом, зовсім трохи, а потім дрібно наріжте картоплю і викладіть перший шар.
  • Картопля покрийте майонезом, а потім викладіть шар оселедця, яку потрібно попередньо нарізати на маленькі кубики.
  • На шар з солоної оселедця потрібно покласти цибулю, який можна нарізати кільцями або маленькими кубиками і покрити майонезом.
  • В останню чергу натріть на тертці моркву і буряк, можете змішати овочі або викласти їх шарами. Спочатку покладіть моркву, а на неї викладіть буряк.
  • Самий верхній шар салату повинен становити майонез. Його потрібно товстим шаром розподілити по верхньому шару салату, а також акуратно змастити майонезом бортики (якщо салат збираєте на блюді).
  • Готову оселедець під шубою без яєць відправте настоюватися в холодильник як мінімум години на два. Через це час подавайте салат, прикрасивши його гілочкою свіжої петрушки.