Класична оселедець під шубою – 7 покрокових рецептів з фото шарів
Оселедець під шубою в лаваші
Оселедець під шубою в лаваші може бути не просто салатом, а відмінною холодною закускою, яка різноманітить ваш стіл. Приготувати рулет з оселедця під шубою в лаваші зовсім не важко, а результат вас обов’язково порадує.
Інгредієнти:
Оселедець — 400 гр.
Картопля — 2-3 шт.
Морква — 1-2 шт.
Яйце — 2 шт.
Буряк — 1 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Майонез — 300 гр.
Тонкий лаваш — 1 упаковка
Процес приготування:
Спочатку потрібно відварити моркву, буряк, картоплю і яйця. Готові інгредієнти очистіть від шкірки і обов’язково охолодіть в холодильнику.
Морква для салату акуратно відіжміть, а потім натріть на середній терці. Буряк також натріть на середній тертці, яйце дрібно наріжте. Цибулю наріжте кільцями, оселедець наріжте на маленькі шматочки, а картопля потовчіть в щільну кашку.
На столі розстеліть лаваші, злегка накладаючи їх один на одного. На лаваш спершу викладіть шар буряків. Шари для салату в лаваші можна викладати в зворотному порядку або як завгодно на ваш розсуд. На буряк покладіть яйце і все це змастіть майонезом.
Потім помістіть шар моркви, не забувши додати майонез, а вже на моркву розподіляйте картоплю. Додайте шар з майонезу.
Останнім шаром потрібно викладати оселедець з цибулею; можна перемішати ці складові або покласти спочатку півкільця цибулі, а вже потім оселедець.
Коли всі шари салату будуть готові, акуратно змастіть верхній шар майонезом і почніть загорнути рулет з лаваша, щільно притискаючи кожен виток і підвернувши краю лаваша всередину.
Загорнутий в лаваш салат відправте в холодильник приблизно на годину-дві. Потім дістаньте рулет і наріжте його на шматочки по два-три сантиметри товщиною.