Класична оселедець під шубою – 7 покрокових рецептів з фото шарів

Смачний рецепт оселедця під шубою з яблуком

Свіжості такого важкого для стравоходу салату, як оселедець під шубою, допоможе додати звичайне яблучко. З ним салат буде володіти легкою кислинкою і свіжістю.

Інгредієнти:

  • Оселедець солона – 400 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Майонез – 300 гр.
  • Кріп – за смаком
  • Зелена цибуля – за смаком

Процес приготування:

  • Для початку вам потрібно зайнятися підготовкою інгредієнти для салату. Картопля, буряк і моркву потрібно ретельно вимити і потім відварити, не очищаючи овочі від шкірки. В окремій ємності відваріть яйця круто, а цибулю та яблука просто вимийте і відкладіть в сторону.
  • Коли овочі будуть готові, залиште до повного охолодження. Після цього акуратно очистіть і подрібніть всі інгредієнти. Моркву натріть на середній тертці, а також на середній тертці потрібно натерти буряк. Яйця можете пропустити через яйці різання.
  • Яблука для салату натирайте на тертці в останню чергу і відразу після цього починайте збирати салатик.
  • Першим шаром салату викладайте відварну картоплю, який потрібно добре змішати з майонезом або покрити його шаром майонезу, яблуками. На картоплю з яблуками кладіть ріпчасту цибулю з оселедцем, які можна змішати або викласти шарами.
  • Потім потрібно знову полити салат майонезом, а вже після цього викласти шар моркви з яблуками. Дані продукти можна змішати або покласти два шари, де яблука будуть зверху. Шар потрібно полити майонезом, як і попередні.
  • Самі останні шари — буряк і яйця. Хтось кладе буряки під яйця, хтось навпаки — це на ваш смак. Верхній шар салату потрібно добре обробити майонезом і красиво його розмазати по верхівці салату і боків.
  • Готову оселедець під шубою відправте в холодильник хоча б на дві години, після чого прикрасьте зеленню і подавайте.