Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
М’ясна лазанья в томатному соусі
М’ясна лазанья в томатному соусі – прекрасна прикраса для святкового столу. Це дуже простий варіант класичної лазаньї. Томатний соус добре просочить начинку і зробить її м’якою і ніжною, а значить бешамель можна не додавати. Ваші старання будуть оцінені!
Порції: 4
Час приготування: 50 хв.
Інгредієнти:
Фарш з яловичини – 450 гр.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Перець – 1 шт.
Часник – 2 шт.
Томатний соус – 800 гр.
Кетчуп – 80 гр.
Помідори – 350 гр.
Винний оцет – 1 ст. л.
Спеції, сіль – за смаком
Макаронні листи для лазаньї – 1 пачка
Сир (рікота) – 450 гр.
Сир (моцарела) – 400 гр.
Сир (пармезан) – 100 гр.
Масло рослинне – 2 ч. л.
Процес приготування:
Фарш з яловичини обсмажимо на сковороді на рослинному маслі.
Овочі миємо й видаляємо все непотрібне (шкірку, черешки, хвостики, лушпиння). Нарізаємо всі на дрібні шматочки. І відправляємо обсмажуватися перець, цибулю і подрібнений часник.
Тепер змішуємо овочі і фарш і смажимо ще 5 хв.
Додаємо томатний соус, кетчуп і нарізані помідори. Добре приправляємо засмажку спеціями.
На форму для запікання викладаємо перший шар листів для лазаньї змащуємо їх нашої м’ясної засмажкою, а зверху посипаємо тертою рікоттою і сиром мацареллою.
Потім знову кладемо шар з макаронних листів і повторюємо попередній крок. Останній шар добре засипаємо сиром пармезан, накриваємо все фольгою і ставимо запікатися при температурі 180 градусів. Випікаємо близько 30 хв. до повної готовності.