Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

М’ясна лазанья в томатному соусі

М’ясна лазанья в томатному соусі – прекрасна прикраса для святкового столу. Це дуже простий варіант класичної лазаньї. Томатний соус добре просочить начинку і зробить її м’якою і ніжною, а значить бешамель можна не додавати. Ваші старання будуть оцінені!

Порції: 4

Час приготування: 50 хв.

Інгредієнти:

  • Фарш з яловичини – 450 гр.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Перець – 1 шт.
  • Часник – 2 шт.
  • Томатний соус – 800 гр.
  • Кетчуп – 80 гр.
  • Помідори – 350 гр.
  • Винний оцет – 1 ст. л.
  • Спеції, сіль – за смаком
  • Макаронні листи для лазаньї – 1 пачка
  • Сир (рікота) – 450 гр.
  • Сир (моцарела) – 400 гр.
  • Сир (пармезан) – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.

Процес приготування:

  • Фарш з яловичини обсмажимо на сковороді на рослинному маслі.
  • Овочі миємо й видаляємо все непотрібне (шкірку, черешки, хвостики, лушпиння). Нарізаємо всі на дрібні шматочки. І відправляємо обсмажуватися перець, цибулю і подрібнений часник.
  • Тепер змішуємо овочі і фарш і смажимо ще 5 хв.
  • Додаємо томатний соус, кетчуп і нарізані помідори. Добре приправляємо засмажку спеціями.
  • На форму для запікання викладаємо перший шар листів для лазаньї змащуємо їх нашої м’ясної засмажкою, а зверху посипаємо тертою рікоттою і сиром мацареллою.
  • Потім знову кладемо шар з макаронних листів і повторюємо попередній крок. Останній шар добре засипаємо сиром пармезан, накриваємо все фольгою і ставимо запікатися при температурі 180 градусів. Випікаємо близько 30 хв. до повної готовності.
  • Готову лазанью охолоджуємо 10 хв.
  • Подаємо до столу! Приємного апетиту!