Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Дуже смачна класична лазанья з куркою

Лазанья з куркою – це смачний варіант класичного італійського блюда. Для того, щоб лазіння вийшла хорошою, зверніть увагу на якість продуктів, особливо тіста і борошна для соусу бешамель. Не полінуйтеся і купуйте найкращі інгредієнти. Тоді перед вашим шедевром не встоять навіть справжні італійці!

Порції: 6

Час готування: 60 хв

Інгредієнти:

  • Макаронні листи для лазаньї– 1 упаковка
  • Куряче філе – 600 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Томати – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Молоко – 1 упаковка
  • Масло – 120 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Мускатний горіх – 1 шт.

Процес приготування:

  • Курячу грудку помиємо і на обробній дошці нарізаємо на невеликі квадрати.
  • Сир натираємо на крупній тертці. Очищаємо і нарізаємо цибулю.
  • Кип’ятимо воду і заливаємо нею помідори, залишаємо на півгодини.
  • Виймає їх з води, видаляємо шкірку і ріжемо на шматочки.
  • Нарізану цибулю підсмажуємо до рум’яного кольору і додаємо до нього курячі шматочки. Перемішуємо і смажимо 5-7 хв з двох сторін.
  • Печериці ділимо на маленькі частини. І відправляємо їх на сковороду до готової засмажки. Додаємо сіль і спеції і залишаємо тушкуватися на 15-20 хв.
  • В цей час готуємо соус. У глибоку ємність кладемо вершкове масло доводимо його до рідкої консистенції. Додаємо борошно і ретельно перемішуємо. Смажимо суміш пару хвилин, а потім вливаємо молоко і засипаємо мускатний горіх. Розмішуємо і тримаємо на вогні, поки суміш не стане в’язкою.
  • Беремо форму, в якій будемо випікати лазанью. Змащуємо її маслом, а потім трохи готовим соусом. Беремо листи для лазаньї і викладаємо їх у форму. Поверх їх укладаємо начинку з курки. Тепер викладаємо помідори і сир.
  • Зробимо ще один такий шар. Тільки тепер листи рясно змастимо соусом.
  • Відправляємо лазанью запікатися в духовку. Витримуємо приблизно півгодини.
  • Готово! Приємного апетиту!