Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Дуже смачна класична лазанья з куркою
Лазанья з куркою – це смачний варіант класичного італійського блюда. Для того, щоб лазіння вийшла хорошою, зверніть увагу на якість продуктів, особливо тіста і борошна для соусу бешамель. Не полінуйтеся і купуйте найкращі інгредієнти. Тоді перед вашим шедевром не встоять навіть справжні італійці!
Порції: 6
Час готування: 60 хв
Інгредієнти:
Макаронні листи для лазаньї– 1 упаковка
Куряче філе – 600 гр.
Сир – 300 гр.
Томати – 3 шт.
Цибуля – 2 шт.
Печериці – 200 гр.
Молоко – 1 упаковка
Масло – 120 гр.
Борошно – 100 гр.
Мускатний горіх – 1 шт.
Процес приготування:
Курячу грудку помиємо і на обробній дошці нарізаємо на невеликі квадрати.
Сир натираємо на крупній тертці. Очищаємо і нарізаємо цибулю.
Кип’ятимо воду і заливаємо нею помідори, залишаємо на півгодини.
Виймає їх з води, видаляємо шкірку і ріжемо на шматочки.
Нарізану цибулю підсмажуємо до рум’яного кольору і додаємо до нього курячі шматочки. Перемішуємо і смажимо 5-7 хв з двох сторін.
Печериці ділимо на маленькі частини. І відправляємо їх на сковороду до готової засмажки. Додаємо сіль і спеції і залишаємо тушкуватися на 15-20 хв.
В цей час готуємо соус. У глибоку ємність кладемо вершкове масло доводимо його до рідкої консистенції. Додаємо борошно і ретельно перемішуємо. Смажимо суміш пару хвилин, а потім вливаємо молоко і засипаємо мускатний горіх. Розмішуємо і тримаємо на вогні, поки суміш не стане в’язкою.
Беремо форму, в якій будемо випікати лазанью. Змащуємо її маслом, а потім трохи готовим соусом. Беремо листи для лазаньї і викладаємо їх у форму. Поверх їх укладаємо начинку з курки. Тепер викладаємо помідори і сир.
Зробимо ще один такий шар. Тільки тепер листи рясно змастимо соусом.
Відправляємо лазанью запікатися в духовку. Витримуємо приблизно півгодини.