Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Покроковий рецепт приготування лазаньи в мультиварці

Лазанья в мультиварці – це дуже смачний і простий у приготуванні рецепт італійського блюда. Мультиварка відмінно утримує одну температуру і не перенагревается, тому всі шари лазаньї запекутся рівномірно. Вийде просто смакота!

Порція: 6

Час приготування: 90 хв.

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї – 200 гр.
  • Фарш – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець – 1 шт.
  • Часник – 2 шт.
  • Перець – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Сир – 400 гр.
  • Масло (вершкове) -70 гр.
  • Борошно – 70 гр.
  • Молоко – 400 мл
  • Мускатний горіх – 1 шт.

Процес приготування:

  • У чашу мультиварки приготуємо соус бешамель. Для цього викладаємо вершкове масло і ставимо на 10 хв, щоб воно розтопилося. Тепер додаємо до нього борошно і добре розмішуємо. Встановлюємо таймер на 5 хвилин і смажимо суміш. Після цього вводимо молоко, сир, мускатний горіх і спеції. Встановлюємо смаження на 15 хв., за цей час соус повинен придбати консистенцію нежирної сметани. Перелити соус в миску.
  • Тепер нарізаємо цибулю, моркву і перець. Обсмажуємо суміш до появи золотистого відтінку, а потім додаємо до овочів фарш і смажимо його до повного приготування. Заправляємо приправою і солимо нашу суміш.
  • Тепер дно мультиварки устеляємо спеціальним пергаментом. Укладаємо листи лазаньї так, щоб вони перекривали всю поверхню. І поверх кладемо їх засмажку з овочів і м’яса. Поливаємо все соусом, а зверху посипаємо сиром. Знову викладаємо шари лазаньї і повторюємо весь процес. Останній шар посипаємо сиром найбільш рясно.
  • Встановлюємо в мультиварці режим «гасіння» на годину.
  • Дістаємо лазанью і даємо їй охолонути. Готово! Приємного апетиту!