Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Покроковий рецепт приготування лазаньи в мультиварці
Лазанья в мультиварці – це дуже смачний і простий у приготуванні рецепт італійського блюда. Мультиварка відмінно утримує одну температуру і не перенагревается, тому всі шари лазаньї запекутся рівномірно. Вийде просто смакота!
Порція: 6
Час приготування: 90 хв.
Інгредієнти:
Листи лазаньї – 200 гр.
Фарш – 500 гр.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Перець – 1 шт.
Часник – 2 шт.
Перець – за смаком
Сіль – за смаком
Сир – 400 гр.
Масло (вершкове) -70 гр.
Борошно – 70 гр.
Молоко – 400 мл
Мускатний горіх – 1 шт.
Процес приготування:
У чашу мультиварки приготуємо соус бешамель. Для цього викладаємо вершкове масло і ставимо на 10 хв, щоб воно розтопилося. Тепер додаємо до нього борошно і добре розмішуємо. Встановлюємо таймер на 5 хвилин і смажимо суміш. Після цього вводимо молоко, сир, мускатний горіх і спеції. Встановлюємо смаження на 15 хв., за цей час соус повинен придбати консистенцію нежирної сметани. Перелити соус в миску.
Тепер нарізаємо цибулю, моркву і перець. Обсмажуємо суміш до появи золотистого відтінку, а потім додаємо до овочів фарш і смажимо його до повного приготування. Заправляємо приправою і солимо нашу суміш.
Тепер дно мультиварки устеляємо спеціальним пергаментом. Укладаємо листи лазаньї так, щоб вони перекривали всю поверхню. І поверх кладемо їх засмажку з овочів і м’яса. Поливаємо все соусом, а зверху посипаємо сиром. Знову викладаємо шари лазаньї і повторюємо весь процес. Останній шар посипаємо сиром найбільш рясно.
Встановлюємо в мультиварці режим «гасіння» на годину.
Дістаємо лазанью і даємо їй охолонути. Готово! Приємного апетиту!