Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Домашня лазанья з лавашем

Лазанья з лавашем – це оригінальне виконання класичного італійського блюда. Така основа відмінно замінить класичне макаронне тісто і збереже його неповторний смак. Вибирайте свою улюблену начинку, додайте до неї помідори або печериці та запрошуйте гостей!

Порції: 6

Час готування: 1 година 10 хв.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 5 аркушів
  • Цибулини – 2 шт.
  • М’ясний фарш – 500 гр.
  • Помідори – 700 гр.
  • Борошно – 40 гр.
  • Масло (вершкове) – 40 гр.
  • Молоко – 400 мл
  • Сир – 150 гр.
  • Приправа сіль, мускатний горіх – за смаком

 

Процес приготування:

  • Чистимо цибулину і дрібно нарізаємо. Відправляємо на сковороду і обсмажуємо до золотистого відтінку. Потім додаємо фарш, перемішуємо, засипаємо приправи і сіль і смажимо хвилин 15-20.
  • Помідори нарізаємо на кілька часточок або ж шматочків. І тушкуємо, поки вони не стануть дуже м’якими. Тепер розминаємо виделкою їх, утворюючи однорідну кашку.
  • Готові томати вводимо в основну засмажку. Перемішуємо і залишаємо на слабкому вогні, поки не випарується рідина.
  • На окремій сковорідці підготуємо соус бешамель. Для цього розтоплюємо вершкове масло, змішуємо його з борошном і смажимо 5 хв. Після цього вводимо молоко, трохи тертого сиру і мускатний горіх, солимо і залишаємо на плиті до готовності. Готовий соус повинен нагадувати сметану.
  • Дно форми змащуємо олією, укладаємо перший лист лаваша. Змащуємо його соусом, а зверху укладаємо зажарку, яку знову поливаємо соусом і посипаємо сиром.
  • Повторюємо процедуру з усіма листами лаваша. Останній посипаємо сиром трохи більше звичайного.
  • Ставимо лазанью в духовку і випікаємо при 180 градусах до готовності, близько півгодини.
  • Час накривати на стіл! Приємного апетиту!