Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Домашня лазанья з лавашем
Лазанья з лавашем – це оригінальне виконання класичного італійського блюда. Така основа відмінно замінить класичне макаронне тісто і збереже його неповторний смак. Вибирайте свою улюблену начинку, додайте до неї помідори або печериці та запрошуйте гостей!
Порції: 6
Час готування: 1 година 10 хв.
Інгредієнти:
Лаваш – 5 аркушів
Цибулини – 2 шт.
М’ясний фарш – 500 гр.
Помідори – 700 гр.
Борошно – 40 гр.
Масло (вершкове) – 40 гр.
Молоко – 400 мл
Сир – 150 гр.
Приправа сіль, мускатний горіх – за смаком
Процес приготування:
Чистимо цибулину і дрібно нарізаємо. Відправляємо на сковороду і обсмажуємо до золотистого відтінку. Потім додаємо фарш, перемішуємо, засипаємо приправи і сіль і смажимо хвилин 15-20.
Помідори нарізаємо на кілька часточок або ж шматочків. І тушкуємо, поки вони не стануть дуже м’якими. Тепер розминаємо виделкою їх, утворюючи однорідну кашку.
Готові томати вводимо в основну засмажку. Перемішуємо і залишаємо на слабкому вогні, поки не випарується рідина.
На окремій сковорідці підготуємо соус бешамель. Для цього розтоплюємо вершкове масло, змішуємо його з борошном і смажимо 5 хв. Після цього вводимо молоко, трохи тертого сиру і мускатний горіх, солимо і залишаємо на плиті до готовності. Готовий соус повинен нагадувати сметану.
Дно форми змащуємо олією, укладаємо перший лист лаваша. Змащуємо його соусом, а зверху укладаємо зажарку, яку знову поливаємо соусом і посипаємо сиром.
Повторюємо процедуру з усіма листами лаваша. Останній посипаємо сиром трохи більше звичайного.
Ставимо лазанью в духовку і випікаємо при 180 градусах до готовності, близько півгодини.