Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Як приготувати лазанью з грибами в домашніх умовах?

Лазанья з грибами точно сподобається любителям італійської кухні. Грибна начинка додасть лазіння абсолютно новий, легкий і вишуканий смак. Таке оригінальне поєднання інгредієнтів точно здивує всіх!

Порції: 6

Час готування: 1 година 15 хв.

Інгредієнти:

  • Борошно – 590 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Фарш – 350 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Томати – 4 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль, приправа – за смаком
  • Молоко – 450 гр.
  • Вершкове масло -65 гр.
  • Мускатний горіх – 1 шт.

Процес приготування:

  • У глибоку миску розбиваємо яйця і всипаємо 340 гр. борошна. Замішуємо тісто для лазаньї. Якщо тісто буде занадто густим, додаємо воду.
  • Фарш обсмажуємо на сковороді.
  • Цибулю і моркву нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо до золотистого відтінку.
  • З помідорів видаляємо шкірку, розрізаємо на 4 частини, засипаємо в чашу для блендера і подрібнюємо в кашку.
  • Гриби відварюємо і нарізаємо на невеликі квадратики.
  • З’єднуємо фарш і овочі, додаємо спеції і сіль. Тушкуємо масу на вогні півгодини.
  • Для соусу розтопити в сковороді олію, змішаємо його з борошном і молоком, додаємо за смаком мускатний горіх та інші приправи. Ставимо на маленький вогонь і тримаємо, поки соус не загусне і стане нагадувати рідку сметану.
  • Тісто розгортаємо і ділимо на 4 частини. Укладаємо перший шар на деко змащуємо його соусом, а зверху кладемо начинку з грибів і фаршу, заливаємо соусом і засипаємо сиром. Повторюємо шари ще 3 рази. Останній шар гарненько засипаємо маслом.
  • Ставимо лазанью в духовку на півгодини.
  • Приємного апетиту!