Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Як приготувати лазанью з грибами в домашніх умовах?
Лазанья з грибами точно сподобається любителям італійської кухні. Грибна начинка додасть лазіння абсолютно новий, легкий і вишуканий смак. Таке оригінальне поєднання інгредієнтів точно здивує всіх!
Порції: 6
Час готування: 1 година 15 хв.
Інгредієнти:
Борошно – 590 гр.
Яйце – 2 шт.
Фарш – 350 гр.
Гриби – 300 гр.
Томати – 4 шт.
Сир – 200 гр.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 2 шт.
Сіль, приправа – за смаком
Молоко – 450 гр.
Вершкове масло -65 гр.
Мускатний горіх – 1 шт.
Процес приготування:
У глибоку миску розбиваємо яйця і всипаємо 340 гр. борошна. Замішуємо тісто для лазаньї. Якщо тісто буде занадто густим, додаємо воду.
Фарш обсмажуємо на сковороді.
Цибулю і моркву нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо до золотистого відтінку.
З помідорів видаляємо шкірку, розрізаємо на 4 частини, засипаємо в чашу для блендера і подрібнюємо в кашку.
Гриби відварюємо і нарізаємо на невеликі квадратики.
З’єднуємо фарш і овочі, додаємо спеції і сіль. Тушкуємо масу на вогні півгодини.
Для соусу розтопити в сковороді олію, змішаємо його з борошном і молоком, додаємо за смаком мускатний горіх та інші приправи. Ставимо на маленький вогонь і тримаємо, поки соус не загусне і стане нагадувати рідку сметану.
Тісто розгортаємо і ділимо на 4 частини. Укладаємо перший шар на деко змащуємо його соусом, а зверху кладемо начинку з грибів і фаршу, заливаємо соусом і засипаємо сиром. Повторюємо шари ще 3 рази. Останній шар гарненько засипаємо маслом.