Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Простий і смачний рецепт лазаньї з фаршем і помідорами

Лазанья з фаршем і помідорами — це справжній кулінарний шедевр, хоча всі інгредієнти дуже звичні і точно знайдуться в холодильнику. Лазанья з фаршем і помідорами порадує тонкими нотками томату і вишуканим соусом бешамель. Таке блюдо нікого не залишить байдужим!

Порції: 8

Час приготування: 50 хв.

Інгредієнти:

  • Фарш (яловичина) – 400 гр.
  • Молоко – 390 мл
  • Помідори – 5-6 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Листи для лазаньї – 9 шт.
  • Часник – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Перець, сіль – на смак

Процес приготування:

  • Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо його невеликими квадратами. Подрібнюємо часточки часнику. Відправляємо все на сковороду і обсмажуємо пару хвилин.
  • Додаємо фарш, перемішуємо і смажимо близько півгодини.
  • З помідорів видаляємо шкірку, нарізаємо їх, приправляємо спеціями і ставимо в духовку тушкується на 5-7 хв.
  • Приступаємо до готування соусу. Для цього розтопимо масло, додамо в неї борошно, перемішаємо і наллємо молоко. Залишаємо нудиться на маленькому вогні, поки суміш не стане схожа на рідку сметану. Даємо соусу охолоне.
  • На деко викладаємо листи лазаньї, а на них викладаємо фарш, потім соус і в завершенні – тертий сир. Повторюємо процедуру ще двічі. Ставимо деко запікатися на 20 хв.
  • Через 20 хв. виймаємо лазанью посипаємо її помідорами і знову зверху посипаємо сиром. Ставимо назад в духову піч ще на 20 хв.
  • Лазанья готова до столу! Приємного апетиту!