Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Простий і смачний рецепт лазаньї з фаршем і помідорами
Лазанья з фаршем і помідорами — це справжній кулінарний шедевр, хоча всі інгредієнти дуже звичні і точно знайдуться в холодильнику. Лазанья з фаршем і помідорами порадує тонкими нотками томату і вишуканим соусом бешамель. Таке блюдо нікого не залишить байдужим!
Порції: 8
Час приготування: 50 хв.
Інгредієнти:
Фарш (яловичина) – 400 гр.
Молоко – 390 мл
Помідори – 5-6 шт.
Сир – 200 гр.
Цибуля – 100 гр.
Масло вершкове – 30 гр.
Листи для лазаньї – 9 шт.
Часник – 2 шт.
Борошно – 1 ст. л.
Перець, сіль – на смак
Процес приготування:
Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо його невеликими квадратами. Подрібнюємо часточки часнику. Відправляємо все на сковороду і обсмажуємо пару хвилин.
Додаємо фарш, перемішуємо і смажимо близько півгодини.
З помідорів видаляємо шкірку, нарізаємо їх, приправляємо спеціями і ставимо в духовку тушкується на 5-7 хв.
Приступаємо до готування соусу. Для цього розтопимо масло, додамо в неї борошно, перемішаємо і наллємо молоко. Залишаємо нудиться на маленькому вогні, поки суміш не стане схожа на рідку сметану. Даємо соусу охолоне.
На деко викладаємо листи лазаньї, а на них викладаємо фарш, потім соус і в завершенні – тертий сир. Повторюємо процедуру ще двічі. Ставимо деко запікатися на 20 хв.
Через 20 хв. виймаємо лазанью посипаємо її помідорами і знову зверху посипаємо сиром. Ставимо назад в духову піч ще на 20 хв.