Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Соковита овочева лазанья в домашніх умовах
Овочева лазанья – дуже смачна і соковита різновид класичного італійського блюда. А в сезон збору врожаю просто необхідно приготувати що-небудь незвичайне. Овочева лазанья виходить набагато ніжніше і не такий калорійною, як м’ясна. Ваші близькі будуть у захваті!
Порції: 9
Час приготування: 1 година 20 хв.
Інгредієнти:
Баклажани – 300 гр.
Кабачки – 200 гр.
Помідори – шт.
Перець (червоний і жовтий) – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Молоко – 600 мл
Борошно – 40 гр.
Вершки – 2 ст. л.
Масло (вершкове) – 40 гр.
Масло (олія) – 2 ст. л.
Сир – 200 гр.
Тісто для лазіння – 1 упаковка
Процес приготування:
Розігріваємо духову піч і змащуємо форму для запікання олією.
Овочі миємо, даємо їм підсохнути і нарізаємо невеликими шматочками.
Суміш з овочів заправляємо вершками, приправляємо спеціями, солимо і відправляємо в духовку запікатися на 10-15 хв.
Приготуємо соус. На сковороді розтоплюємо масло, і через ситечко вводимо борошно і розмішуємо. Додаємо молоко і чекаємо, поки суміш закипить. Після цього варимо до загустіння.
Тісто для лазаньї відварюємо. Для цього кладемо його в миску і зверху заливаємо окропом. Залишаємо до готовності на 10 хв.
Готове тісто викладаємо в окрему форму. На нього кладемо овочеву суміш і рясно поливаємо її соусом. Повторюємо шар тіста, овочів і соусу. В кінці посипаємо тертим сиром.