Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Соковита овочева лазанья в домашніх умовах

Овочева лазанья – дуже смачна і соковита різновид класичного італійського блюда. А в сезон збору врожаю просто необхідно приготувати що-небудь незвичайне. Овочева лазанья виходить набагато ніжніше і не такий калорійною, як м’ясна. Ваші близькі будуть у захваті!

Порції: 9

Час приготування: 1 година 20 хв.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 300 гр.
  • Кабачки – 200 гр.
  • Помідори – шт.
  • Перець (червоний і жовтий) – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Молоко – 600 мл
  • Борошно – 40 гр.
  • Вершки – 2 ст. л.
  • Масло (вершкове) – 40 гр.
  • Масло (олія) – 2 ст. л.
  • Сир – 200 гр.
  • Тісто для лазіння – 1 упаковка

Процес приготування:

  • Розігріваємо духову піч і змащуємо форму для запікання олією.
  • Овочі миємо, даємо їм підсохнути і нарізаємо невеликими шматочками.
  • Суміш з овочів заправляємо вершками, приправляємо спеціями, солимо і відправляємо в духовку запікатися на 10-15 хв.
  • Приготуємо соус. На сковороді розтоплюємо масло, і через ситечко вводимо борошно і розмішуємо. Додаємо молоко і чекаємо, поки суміш закипить. Після цього варимо до загустіння.
  • Тісто для лазаньї відварюємо. Для цього кладемо його в миску і зверху заливаємо окропом. Залишаємо до готовності на 10 хв.
  • Готове тісто викладаємо в окрему форму. На нього кладемо овочеву суміш і рясно поливаємо її соусом. Повторюємо шар тіста, овочів і соусу. В кінці посипаємо тертим сиром.
  • Приємного апетиту!