Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Покроковий рецепт класичної італійської лазаньї
Класична італійська лазанья – це національний символ італійської кухні. Його неповторний смак знають і люблять далеко за межами Італії. Приготувати таку лазанью можна і в домашніх умовах, адже спеціальне тісто можна знайти на прилавках магазину. А значить наберіться трохи терпіння, і ви зможете порадувати рідних неймовірним насиченим ароматом!
Порції: 6
Час приготування: 40 хв.
Інгредієнти:
Фарш (свинина/яловичина) – 600 гр.
Соус болоньєзе – 600 гр.
Масло вершкове – 65 гр.
Борошно – 2 ст. л.
Оливкова олія – 2 ст. л.
Молоко – 700 мл
Листи лазаньї – 10 шт.
Сир – 500 гр.
Процес приготування:
У каструлю кладемо вершкове масло, ставимо на невеликий вогонь і чекаємо, поки воно розтопиться. Потім додаємо оливкову олію і борошно, ретельно перемішуємо, щоб вийшла однорідна консистенція.
Вливаємо молоко і додаємо спеції. Залишаємо масу до готовності. По густоті вона повинна нагадувати нежирну сметану. Соус готовий.
Розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом і викладаємо фарш, приправлений спеціями і сіллю. Обсмажуємо його кілька хвилин, а потім вводимо соус болоньєзе і смажимо до готовності.
Духову піч ставимо нагріватися на 180 градусів. Змащуємо форму маслом, а поверх вливаємо трохи соусу. Потім викладаємо листи лазаньї. Поверх їх кладемо фарш, а на них тертий сир і знову поллємо приготованим нами соусом (не шкодуйте соусу, потрібно щоб лазанья вийшла соковитою).
Наступний шар листів для лазаньї промазуємо соусом і повторюємо: викладаємо фарш, сир і соус зверху. Залишаємо інгредієнти просочитися на 10 хв. Ставимо форму в духовку приблизно на півгодини.