Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Лазанья з фаршем в духовці

Лазанья з фаршем в духовці – це рецепт неймовірного листкового пирога з м’ясом і овочами. Приготовлений за особливим італійським традиціям, він вийде дуже ароматним і стане справжньою прикрасою святкового меню. Таке блюдо оцінять навіть гурмани!

Порції: 8

Час приготування: 90 хв.

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї – 9 шт.
  • Сир – 350 гр.
  • Борошно – 80 гр.
  • Масло (вершкове) – 80 гр.
  • Часник – 4 шт.
  • Молоко – 800 мл.
  • Фарш – 1 кг
  • Помідори – 500 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Морква – 150 гр.

Процес приготування:

  • Очищаємо цибулю та моркву, промиваємо овочі і нарізаємо цибулю дрібними кубиками, а моркву натираємо на тертці побільше.
  • Дрібно покрошим часточки часнику.
  • Помідори промиваємо і видаляємо хвостики, потім нарізаємо на шматочки і відправляємо в блендер.
  • Всі підготовлені інгредієнти змішуємо на розігрітій і змащеній олією сковороді. Їх будемо добре прожарювати до золотистої скоринки.
  • Фарш солимо й додаємо спеції (можна додати будь-які, які ви тільки любите, а також зелень).
  • Фарш відправляємо до овочевої зажарки і перемішуємо. Обсмажуємо кілька хвилин, потім перемішуємо і смажимо до повної готовності.
  • В окремій ємності (каструлі або кавоварці) розтоплюємо масло. Засипаємо в нього молоко і борошно, а також спеції і сіль, розмішуємо позбавляючись від грудочок і доводимо суміш до кипіння.
  • Знімаємо з вогню. Соус для лазаньї готовий.
  • Тепер приступимо до основної частини. У ємність для запікання викладаємо листи лазаньї. На них кладемо частина нашої засмажки і заливаємо їх соусом (приблизно 1/3 від всієї кількості), а зверху посипаємо шматочками тертого сиру.
  • Знову кладемо листи для лазаньї і повторюємо процедуру.
  • Приємного апетиту!

    Порада: у класичній лазіння для фаршу використовують свинину чи яловичину. Але дуже смачним виходить і куряча лазанья. Не бійтеся експериментувати!