Класична лазанья – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Лазанья з фаршем в духовці
Лазанья з фаршем в духовці – це рецепт неймовірного листкового пирога з м’ясом і овочами. Приготовлений за особливим італійським традиціям, він вийде дуже ароматним і стане справжньою прикрасою святкового меню. Таке блюдо оцінять навіть гурмани!
Порції: 8
Час приготування: 90 хв.
Інгредієнти:
Листи лазаньї – 9 шт.
Сир – 350 гр.
Борошно – 80 гр.
Масло (вершкове) – 80 гр.
Часник – 4 шт.
Молоко – 800 мл.
Фарш – 1 кг
Помідори – 500 гр.
Цибуля – 200 гр.
Морква – 150 гр.
Процес приготування:
Очищаємо цибулю та моркву, промиваємо овочі і нарізаємо цибулю дрібними кубиками, а моркву натираємо на тертці побільше.
Дрібно покрошим часточки часнику.
Помідори промиваємо і видаляємо хвостики, потім нарізаємо на шматочки і відправляємо в блендер.
Всі підготовлені інгредієнти змішуємо на розігрітій і змащеній олією сковороді. Їх будемо добре прожарювати до золотистої скоринки.
Фарш солимо й додаємо спеції (можна додати будь-які, які ви тільки любите, а також зелень).
Фарш відправляємо до овочевої зажарки і перемішуємо. Обсмажуємо кілька хвилин, потім перемішуємо і смажимо до повної готовності.
В окремій ємності (каструлі або кавоварці) розтоплюємо масло. Засипаємо в нього молоко і борошно, а також спеції і сіль, розмішуємо позбавляючись від грудочок і доводимо суміш до кипіння.
Знімаємо з вогню. Соус для лазаньї готовий.
Тепер приступимо до основної частини. У ємність для запікання викладаємо листи лазаньї. На них кладемо частина нашої засмажки і заливаємо їх соусом (приблизно 1/3 від всієї кількості), а зверху посипаємо шматочками тертого сиру.
Знову кладемо листи для лазаньї і повторюємо процедуру.
Приємного апетиту!
Порада: у класичній лазіння для фаршу використовують свинину чи яловичину. Але дуже смачним виходить і куряча лазанья. Не бійтеся експериментувати!