Класична аджика з помідорів і часнику – 10 рецептів на зиму з фото покроково
Солодка аджика з помідорів і часнику на зиму
Цей рецепт відмінно підійде для любителів негострих страв. Аджика виходить ніжною, з солодкуватим смаком. Така закуска сподобається не тільки дорослим, але й дітям.
Інгредієнти:
Солодкі помідори – 2,5 кг
Яблука – 150 г
Соняшникова олія без запаху – 100 мл
Болгарський перець – 10 шт.
Гострий перець – 2 стручки
Часник – 150 г
Цукровий пісок – 2 ст. л.
Кухонна сіль – 2 ст. л.
Оцет (9%) – 1 ст. л.
Процес приготування:
Болгарський і гострий перець промийте під проточною водою. Тепер з них потрібно дістати насіння, а самі перці нарізати на великі шматочки.
Яблука вимийте і очистіть від шкірки. Акуратно вийміть серцевину з кісточками і наріжте м’якоть на шматки розміром приблизно 3 х 3 сантиметри.
Помідори також сполосніть водою, а потім розріжте на 8 часточок. Чим солодший і мясистее томати ви виберете, тим смачніше і ніжніше вийде аджика.
Головки часнику розберіть на зубчики, очистити від лушпиння і промийте в холодній воді. Отже, всі підготовлені інгредієнти, можна приступати безпосередньо до приготування.
Через м’ясорубку двічі пропустіть всі овочі, яблука і часник (якщо ви використовуєте для подрібнення блендер, то збивайте овочі не менше 2 хвилин). Візьміть глибоку каструлю і налийте в неї 100 мл підігрітого рослинного масла, а потім овочеве пюре. Ретельно перемішайте, щоб аджика прийняла однорідну консистенцію, і поставте каструлю на вогонь.
Після того, як аджика закипить, зменшіть вогонь і нехай повариться при маленькому кипінні 10-15 хвилин, після закінчення зазначеного часу додайте по 2 столові ложки солі і цукру. Добре перемішайте і прокип’ятіть аджику ще близько півгодини. Вимкніть вогонь і додайте столову ложку оцту. Все можна розливати по чистим банкам і закочувати кришками.