Класична аджика з помідорів і часнику – 10 рецептів на зиму з фото покроково
Як приготувати смачну закуску з аджики з яблуками на зиму?
Дуже простий і в той же час дуже смачний рецепт, який можна приготувати в сезон овочів і яблук. Залежно від кількість гострого перцю і часнику ви можете регулювати гостроту цієї закуски від ніжної, до дуже гострої.
Інгредієнти:
Томати – 2,5 кг
Яблука – 0,5 кг
Солодкий перець болгарський – 1,5 кг
Масло рослинне – 0,25 л
Перець гострий – 70-150 г (за смаком)
Пісок цукровий – 100 г
Зубчики часнику – 100-150 г
Кухонна сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Отже, приступаємо до приготування аджики. Першим справах потрібно зайнятися овочами. Два види перців вимийте в холодній воді, очистіть від плодоніжок і насіння, а потім наріжте на невеликі шматочки.
Яблука сполосніть водою, очистіть від шкірки і видаліть серцевину з кісточками, зручніше і швидше всього це робити за допомогою спеціального пристосування, але можна і звичайним ножем. Наріжте м’якоть яблук на невеликі часточки або шматочки.
Часник очистіть від лушпиння і сполосніть водою. Томати ретельно промийте і, видаливши плодоніжки, розрізати на 4-8 частин (дивлячись який початковий розмір помідорів).
Візьміть велику містку каструлю. У неї потрібно буде перелити аджику. Для цього подрібніть овочі за допомогою м’ясорубки або блендера. М’ясорубка впорається з цим завданням швидше, а блендер подрібнить більш ніжно. Отже, у вас повинно вийти ароматне пюре з помідорів, солодкого і гіркого перцю, часнику і яблук.
В отриману овочеву суміш влийте 250 мл соняшникової олії (воно обов’язково повинно бути без запаху) і добре перемішайте. Туди ж додайте столову ложку солі і 100 грам цукрового піску. Ще раз добре перемішайте всі інгредієнти.
Каструлю з аджикою поставте на плиту і при постійному помішуванні доведіть овочі до кипіння. Як тільки аджика закипить, зменшіть вогонь практично до мінімуму і проваріть овочі 35-60 хвилин, від тривалості часу варіння буде залежати густота готової закуски.
Поки аджика нудиться на плиті, вимийте і стерилізуйте банки. З вже підготовленим і сухим банкам розлийте зварену гарячу аджику і укупорьте банки кришками. Щоб повністю завершити процес приготування, потрібно перевернути банки кришками вниз і вкрити банки пледом. Так аджика буде остигати повільніше, що потрібно для правильного процесу консервації. Остиглу закуску потрібно прибрати в темне і прохолодне місце.