Класична аджика з помідорів і часнику – 10 рецептів на зиму з фото покроково

Аджика з помідорів з часником і болгарським перцем на зиму

Аджика з помідорів має більш ніжним і насиченим смаком, а вже, який на кухні стоїть аромат під час приготування! Крім того, що ця закуска володіє приємним смаком і ароматом, якщо ви приготуєте аджику без варіння, то вона ще буде і дуже багата вітамінами. Аджика з помідорів з болгарським перцем відмінно доповнить будь-яку м’ясну або овочеву страву.

Інгредієнти:

  • Томати – 0,3 кг
  • Болгарський перець – 2 шт. середнього розміру
  • Цукровий пісок – 1 ст. л.
  • Кухонна сіль – 1 ч. л.
  • Часник – 4-5 зубчиків
  • Гострий мелений перець (червоний) – 0,5-1 ч. л. (за смаком)

Процес приготування:

  • Перець добре промийте і розріжте плодоніжку, перець розріжте навпіл і вийміть насіння. Можна сполоснути перець зсередини, щоб змити насіння. Наріжте половинки перцю в довільному порядку.
  • Помідори вимийте в холодній воді, акуратно вирізати плодоніжку і розріжте кожен помідор (залежно від того, якого він розміру) на 4-8 частин.
  • Зубчики часнику очистіть від лушпиння і сполосніть в холодній воді.
  • У чашу блендера покладіть зубчики часнику, часточки помідорів і шматочки болгарського перцю. Подрібнюйте овочі протягом декількох хвилин, якщо у вас немає блендера, то можна, звичайно, скористатися і м’ясорубкою, але тоді консистенція аджики не вийде такою ніжною.
  • Тепер можна додати в отримане пюре чайну ложку солі, половину або одну чайну ложку гострого червоного перцю і столову ложку цукру. Ретельно все перемішайте.
  • Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде близько 350-400 мл аджики. Підготуйте банку відповідного розміру. Щоб аджика довго зберігалася, банку потрібно як слід вимити з додаванням соди, а потім простерилізувати на водяній лазні протягом 15 хвилин. Готову аджику перекладіть в чисту банку і закрийте кришкою. Зберігається така заготовка тільки в холодильнику.
  • Приємного апетиту!