Класична аджика з помідорів і часнику – 10 рецептів на зиму з фото покроково
Простий і смачний рецепт аджики з помідорів і часнику без оцту
Спробуйте приготувати пекучу, гостреньку аджику з помідорів і часнику без додавання оцту. Запевняємо вас, що цей рецепт назавжди завоює вашу любов і стане частим гостем на вашому столі.
Інгредієнти:
Спілі й соковиті помідори – 1 кг
Гострий перець – 60 г
Солодкий перець – 600 г
Часник – 150 г
Кухонна сіль – за смаком
Процес приготування:
Готується аджика без оцту більш ніж просто. Почніть з підготовки овочів. Солодкий болгарський перець потрібно вимити, а потім зрізати ту частину, де кріпиться плодоніжка. Ретельно болгарський перець очистіть від насіння і наріжте його на невеликі шматочки (так їх простіше буде подрібнити).
Гострий перець теж потрібно вимити, а потім очистити від насіння, зрізавши плодоніжку. Наріжте гострий перець на невеликі шматочки.
Часник розберіть на зубчики, очистити від лушпиння і сполосніть холодною водою при необхідності.
Помідори вимийте в достатній кількості проточної води, акуратно вирізати плодоніжку і наріжте м’якоть на шматочки середнього розміру.
Тепер всі підготовлені овочі потрібно перетворити в пюре. Для цієї мети ви можете скористатися м’ясорубкою або блендером. Аджика з блендера виходить ніжніше, особливо, якщо перебити її двічі.
Отриману овочеву масу перелийте в каструлю і поставте на вогонь. Коли аджика закипить, потрібно буде зменшити вогонь практично до мінімуму, залишивши невелику кипіння. Періодично помішуйте аджику і приблизно через 10-15 хвилин ви помітите, що вона починає загусати. Це відповідний час, щоб додати аджику потрібну вам кількість солі і все перемішати.
Було б дуже добре, якби ви простерилизовали банки під аджику заздалегідь. Якщо ж ні, то зробіть це зараз: промийте їх з харчовою содою, а потім потримайте на пару 10 хвилин. Перед тим, як розкладати по банках аджику, просушіть банки, щоб у них не залишилося води.
Банки, наповнені ароматною закускою, закрийте кришкою і залиште остигати в перевернутому стані (обов’язково укрийте банки ковдрою). Надалі зберігайте таку заготовку в темряві і прохолоді.